22. apr
LYSLØYPE: Løysløypa fra Allergot og sørøver ble ødelagt i storm julen 2011, da mange lyktestolper falt ned. Dette ble ryddet, men nye lys kom aldri på plass til tross for politisk vedtak. Arkivfoto
 
- Hvor er pengene?
To ganger har kommunestyret vedtatt å gi penger til gjenoppbygging av lysløypa på Allergot.

Publisert: 30.jan.2018 15:00
Oppdatert: 29.jan.2018 13:30

Stormen Dagmar mørkla i 2011 lysløypa mellom Allergot ungdomsskole og Teigen skytebane, da et stort antall stolper og strømkabelen falt ned. Siden har det vært svart som natta, til tross for at kommunestyret to ganger, i 2012 og 2014, vedtok gjenoppbygging. Totalt bevilget de 576.675 kroner til dette.

HVA SKJEDDE?

– Vi skriver nå januar 2018, sju år har gått, og det eneste som er utført av arbeid i lysløypa er at ødelagte stolper og kabler er fjernet, sier Stein Vegar Leidal i Ullensaker Venstre.

Han har ved flere anledninger etterlyst svar på hva pengene som den gangen ble gitt er brukt til, og kontaktet nylig kontrollutvalget for å få svar.

HUSKER DU DETTE: Dagmar flyttet skitrafikken

– Deres hovedoppgave er å se til at politisk fattede vedtak blir etterfulgt. Det har ikke skjedd i denne saken, derfor er spørsmålet vårt: Hva har skjedd med pengene. Det synes som om penger bevilget til lysløypa i Allergotskogen er utbetalt til gjenoppbygging og utbedringer av lysløypa i Nordkisa som også ble skadet av stormen Dagmar, understreker han.

KREVER SVAR

Administrasjonen har muntlig opplyst at tiltaket er satt på vent i påvente av detaljreguleringer og utbyggeravtaler innenfor planområdet omfattet av Kommunedelplan Jessheim sørøst.

ØNSKER ØKT BRUK: Millioner til lysløype

– Dette anser jeg ikke for å være noe godt argument siden lysløypetraseen ligger i den avsatte grøntkorridoren i planen. Det burde ikke være til hinder for en eventuell utbygging i tilliggende områder at det går en lysløype i terrenget, sier Leidal.

Lysløypetraseen ble i samråd med grunneierne, opparbeidet på dugnad av folk i nabolaget. Ullensaker kommune og Gjermå Energi sto for lysanlegget. Senere oppgraderinger ble finansiert med tippemidler, og Ullensaker Skiklubb har stått som anleggseier.

– Hva svarte kontrollutvalget?

– De skal sende et skriftlig spørsmål til administrasjonen for å få rede på om pengene er utbetalt og om de i så fall er brukt i henhold til politisk vedtak. Rådmannen kommer med svaret sitt antakelig 15. februar, sier Leidal.

IKKE UTBETALT

– De pengene sitter kommunen på. Vi bare gjennomførte en anbudsrunde, men siden anbudet var over kommunens beløp gjorde vi ikke noe. Dessuten fikk vi ikke tillatelse av grunneier til å gjøre noe på den aktuelle strekningen. Men fra Teigen og videre er lysløypa i orden, sier

leder Jahn Bjørnar Haugen i Ullensaker skiklubb

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no