26. apr
Får støtte: Høyres helsepolitiske talsperson Tone Trøen lovpriser jobben Jonas Granås gjør.
 
– Ikke meningen at endringene skulle ramme Jonas
Tone W. Trøen (H) vil ta opp Jonas-saken med arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).

Publisert: 11.sep.2017 18:00
Oppdatert: 11.sep.2017 18:01

Det har opprørt mange at CP-rammede og uføretrygdede Jonas Granås (32) nektes økonomisk støtte fra Nav etter en endring gjennom statsbudsjettet i 2015. Granås jobber 15 timer i uka på Kiwi og trenger bilen for å komme seg til og fra. Han bruker også personbilen til alle andre aktiviteter i hverdagen.

– Intensjonen med endringene kan ikke være å ramme de som er i Jonas sin situasjon. Derfor kommer jeg til å ta opp denne saken med arbeids- og sosialministeren. Når vi ser hvilke uheldige utslag endringen kan ha for noen, er det nødvendig at vi tar en grundig gjennomgang av de nye reglene. Dette kan tyde på at vi blir nødt til å gjøre noen endringer, sier Trøen, helsepolitisk talsperson i Høyre.

Gjennom statsbudsjettet i 2015 valgte Regjeringen å utvide bilstønadsordningen for de i gruppe 2 (kassebiler), mens de i gruppe 1 (for eksempel tilpassede personbiler) fikk ett kutt. Dette ga en anslått innsparingseffekt på 65 millioner kroner i 2015, ifølge statsbudsjettet. Granås sin jobb på Kiwi regnes ikke som inntektsgivende, i og med at han mottar 100 prosent uføretrygd. Dermed har han fått avslag på søknaden til Nav om bilstøtte, etter Regjeringens regelendring. Personer kan få støtte for å komme seg til og fra arbeid og studier, men Jonas sine jobbtimer på Kiwi regnes ikke som lønnet arbeid.

– Det er bare å ta av seg hatten for den innsatsen Jonas gjør. Jeg har fått flere tilbakemeldinger fra andre som også mener den nye ordningen har slått uheldig ut. Det blir en gjennomgang av reglene, slik at dette ikke skal kunne skje i fortsettelsen, sier Trøen til EUB.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no