18. jul
FJERNER PYNTEN: Nå fjernes de store pottene og blomstene fra inngangen ved Amfi. Senterleder Nina Kristengård tar ikke sjansen på flere tilfeller av hærverk.
 
– Ikke prøv dere. Vi har overvåkning utenfor senteret
Amfi Eidsvolls senterleder, Nina Kristengård, er krystallklar overfor de som så mye som tenker på å begå hærverk: – Ikke prøv dere!

Publisert: 27.nov.2017 16:00
Oppdatert: 27.nov.2017 17:11

Natt til søndag ble en av de store blomsterpottene ved senterinngangen veltet. Jord og blomster lå strødd utover. Men Kristengård har ett ess i ermet overfor de ungdommene som står bak: De er fanget på video og denne er nå oversendt til politiet.

TRE GUTTER OG TO JENTER

– Det skjedde rett før klokka 12 lørdag kveld. Tre gutter og to jenter i tenårene kom gående opp fra lekeplassen nedenfor senteret. Det var tydelig at de hadd et eller annet i gjære fordi de begynte å nappe litt her og der, skru av og på julelysene ved døra for så velte den store blomsterdekorasjonen ved døra.

– Men vi har alt sammen på video. Der kan vi klart og tydelig se hva som foregår. Ansiktene er også gjenkjennelige. Nå skal politiet se på opptaket, hvis det er mulig - spore opp hvem disse ungdommene er og så ta affære, forteller senterlederen.

FJERNER PYNTEN

Siden senteret åpnet for tre år siden har det ikke vært mye ødeleggelser.

– Vi er egentlig ikke plaget med hærverk her på senteret, verken ute eller inne. Men etter helgens hendelse fjerner vi inntil videre de store blomterpottene ved inngangen utenfor senteret. Det er jo veldig synd at vi må gå til det skritt å strippe pynten, men vi kan ikke ta sjansen på at dette skjer igjen, sier Kristengård.

– Men som sagt tidligere: alt som skjer utenfor senteret festes til tape. Her blir alle avslørt om de prøver seg på noe tull.

MYE NASKING

Senterlederen forteller at det er mange ungdommer som nasker fra forretningene, særlig fra matvarebutikken.

– De stjeler for eksempel øl og energidrikker. Men ingen skal føle seg trygge på å komme seg unna. Alle butikkene har overvåkningskameraer, egne varslingstelefoner, og vi har vektere som går sine jevnlige runder. Vi har et godt samarbeid med politiet og alle som blir tatt for nasking, blir meldt videre, sier senterlederen.

LES OGSÅ: Gi smokken din til nissen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
VELTET: De fem ungdommene som utførte hærverket utenfor Amfi natt til søndag, er alle fanget på videoopptak. foto: Amfi Eidsvoll
Fakta

Natt til søndag ble Amfi Eidsvoll utsatt for hærverk.

Det var fem ungdommer som sto bak, og alle er fanget opp av et overvåkningskamera.

Saken er nå en politisak, og overvåkningsvideoen er nå oversendt politiet.

Ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor får EUB opplyst at uroen har økt i ungdomsmiljøet i sørbygda i høst.

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no