14. nov
VANSKELIG SAK. Rådmann Knut Haugestad (t.h.) orienterte tirsdag formannskapet om møtet med Fylkesmannen om skoletomt i midtbygda. De øvrige på bildet: Varaordfører Einar Madsen (t.v.), ordfører John-Erik Vika og sekretær Eva Dybli (med ryggen til).
 
– Ingen av alternativene for skoletomt er uten konflikt
EIDSVOLL. – Lokalisering av ny skole i midtbygda er en vanskelig sak, innrømmer rådmann Knut Haugestad.

Publisert: 31.mar.2017 06:00
Oppdatert: 30.mar.2017 11:53

Rådmannen orienterte tirsdag kveld formannskapet om kontakten med Fylkesmannen etter at denne fremmet innsigelse mot den foreslåtte skoletomta på Tynsåkjordet.

– Vi har hatt møte med de to fagavdelingene hos Fylkesmannen som har innsigelser, landbruksavdelingen og miljøavdelingen, forklarte Haugestad.

– INGEN ÅPENBAR LØSNING

– Intensjonen med møtet var å opplyse saken og luke vekk misforståelser, opplyste rådmannen.

– Vi skal nå lage en skriftlig oppsummering og sende denne over til Fylkesmannen i løpet av noen få dager.

– Dette er en veldig vanskelig sak, sa han.

– Det er ingen alternativer uten konflikt, og det er ingen åpenbar løsning. Det er en krevende situasjon, men vi må gjøre det vi kan for å se på mulighetene og gjøre det beste ut av det, sa rådmannen.

TROLLDALEN

Kommunen opprettet i sin tid et skolestrukturutvalg som blant annet skulle se på tomt for ny skole i midtbygda. Utvalget besto av politikere fra en rekke partiet.

Sommeren 2014 anbefalte et enstemmig utvalg å bygge ny skole i Trolldalen på Styri der kommunen allerede på 1970-tallet avsatte tomt til ny skole.

Tomta er i kommuneplanen regulert til offentlige formål, men synes nå helt ute av bildet for ny skole.

TO HOVEDALTERNATIVER

– Det foreligger nå to hovedalternativer, påpekte rådmannen.

– Det er Tynsåkjordet og nåværende skoletomt på Vilberg.

– Men teoretisk kan man gå utenfor områdereguleringen, la han til og åpnet en aldri så liten mulighet for at skolen kan bli bygd andre steder.

Rådmannen innstilte i sin tid på ny skole på nåværende skoletomt med tilkjøp av arealer på andre siden av Tynsåkvegen og med gangforbindelse under vegen.

– Men forholdene har endret seg på Vilberg, påpekte han.

– Vi hadde opsjon på nabotomta (Europris), men det var før tomta ble solgt. Det arealet er ikke tilgjengelig lenger, fastslo rådmannen.

TYNSÅK VALGT MOT SJU STEMMER

Torleif Hamre (SV) minnet formannskapet på at det var noen som stemte for Trolldalen da lokaliseringsspørsmålet ble av avgjort av kommunestyret i april 2015.

SV og Venstre hadde den gangen Trolldalen som førstevalg, og fikk subsidiær støtte av Senterpartiet og Kristelig Folkeparti som primært gikk for rådmannens innstilling om bygging på Vilberg.

Arbeiderpartiet, Høyre, bygdelista og Fremskrittspartiet stemte den gangen for Tynsåkjordet, og utgjorde flertallet med 27 stemmer, mens 7 stemte for Trolldalen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no