21. jul
Markedssjef Line Gustavsen og markedssektretær Hanne Thorberg Simonsen lover handel, aktiviteter og masse folk i Storgata.
 
- Ingen byfest uten markedsgata
Et av de faste innslagene under Jessheimdagene, er markedsgata.

Publisert: 11.aug.2017 06:00
Oppdatert: 11.aug.2017 08:33

I år skal markedsgata arrangeres lørdag og søndag i åpningshelgen, i ei stengt storgate som vanlig.

– Markedsgata har alltid vært med under Jessheimdagene, og den er veldig etterspurt både blant kunder og utstillere. Faktisk har vi en lang venteliste med firmaer som vil ha plass der, sier markedssjef Line Gustavsen, som hvert år må si nei til noen.

– I år blir det opp mot 70 utstillere i markedsgata - en blanding av butikker fra storsenteret som flytter ut disse dagene og eksterne aktører. Dette handler både om å videreføre en tradisjon og å tilføre noe nytt, påpeker markedssekretær Hanne Thorberg Simonsen.

– Å fylle Storgata med en fin kombinasjon av handel og aktiviteter, har alltid skapt liv og et mylder av mennesker. Dette er noe folk vil ha, påpeker hun.

MATBIL

En av nykommerne i årets markedsgate er en ekte matbil, eller food truck som det heter på utenlandsk. Slike varebiler er utstyrt som rullende kjøkkener som ofte lager hver sin spesialitet, og serverer det som har blitt et svært populært begrep over hele Europa - street food. I USA har konseptet årelange tradisjoner over hele landet.

– Dette er et tøft tilbud som har vokst veldig i Norge også. Vi har alltid hatt en form for matservering i markedsgata før, men nå er det blitt et begrep, påpeker Gustavsen.

Det er matbilen til Clarion hotell som kommer.

– Mesterkokken Marcus Samuelsson står bak restaurantene på hotellene våre. Bilen kjører fra hotell til hotell, med to superflinke kokker. Den kommer direkte fra matfestivalen i Stavanger og skal til Göteborg etter Jessheimdagene. Denne matbilen skal være der det skjer, og da er Jessheim et soleklart sted, sier matsjef Steinar Kokaas på Clarion Oslo Airport hotel.

– Vi har en del arrangementer hvor vi serverer street food. Dette ønsker vi nå og ta med oss ut og vise frem, sier han.

vant i fjor

– Hva slags mat skal serveres?

– Det blir spennende street food, og jeg håper det frister folk. På menyen står grov tsjekkisk pølse med karriketsjup og fermentert kålsalat, dirty ris med kylling og chipotlemajones og eplemajones, cajun turkey med spicy løkrellish og vegetartortillas med grillede grønnsaker. Matbilen har vært i drift i to år, men det er første gang den er hos oss, påpeker han.

Kokaas forteller at matbilen vant sin sjanger under matfestivalen i Stavanger i fjor, noe som skal borge for kvaliteten.

– Gutta i matbilen vet helt klart hva de driver med, sier han.

LES OGSÅ: – Jo mer vi vokser, desto viktigere blir Jessheimdagene

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no