22. okt
 
– Jeg ble helt svett
Henning Olsen fra Maura har mottatt Jobzones veldedighetspris for sitt engasjement for barn og unge. Han ble overrasket med nyheten da han var på jobb.

Publisert: 06.feb.2018 18:00
Oppdatert: 06.feb.2018 15:33

– Jeg ble veldig overrasket, og dette er jo veldig morsomt. Jeg ble helt svett da de fortalte hvorfor de kom med blomster, diplom og kake. At noen legger merke til hva jeg holder på med, og viser det på denne måten, setter jeg stor pris på, sier Olsen.

I HALLINGDAL

Olsen har drevet en arena for barn og ungdom, som av en eller annen grunn ikke helt mestrer livet, og dermed faller litt utenfor A4-livet, i ti år. Natur, friluftsliv og hester er blant «medisinene» han benytter. Først holdt han til på Kleppestølen, deretter på Hivjubakka, hvor han nå holder til. Begge steder er i Hallingdal.

Med denne prisen går han også videre til en landsfinale før påske, hvor prisen er 100.000 kroner. Hvem som går til topps der skal bestemmes av publikum som kan stemme via Jobzones Facebook-side. Avstemningen starter 26. februar.

Han ble i fjor også kåret til Årets ildsjel av Apotek 1.

«ALTERNATIV» BEHANDLING

– Det offentlige godtar ikke det jeg driver med, og et samarbeid viser seg vanskelig å få til. Jeg regner ikke med at jeg får mer tilknytning til det offentlige i det hele tatt. De har vel de føringene de har, med medisinering for alle. Når de kaller friluftsliv og det å være ute i naturen for alternativ behandling, da mener jeg det snudd litt. Jeg mener jo medisinering bør kalles alternativ behandling, sier Olsen.

Tilbudet på Hivjubakka pågår fra påske til i november.

– Jeg håper etter hvert å kunne få til noe på vinteren også, sier Olsen.

MANGE VERDIGE NOMINERT

Tone Finbraaten, daglig leder for Jobzone på Jessheim, overrakte diplom og blomster. I tillegg ble 10.000 kroner overført til Olsens konto.

Hun opplyser at det kom inn forslag til mange verdige vinnere av årets pris.

– Det er aldri enkelt å plukke ut den ene som skal få prisen. Det som veide tungt på vektskåla i år, er at Henning med sin personlige innsats hjelper unge mennesker som av en eller annen årsak ikke mestrer livet, og at han har fått mange ut av rus og en destruktiv hverdag og inn i jobb og en meningsfylt hverdag. Dette gjør han uten støtte fra det offentlige, og han er helt avhengig av både praktisk og økonomisk støtte fra venner og private sponsorer. Prisen er til deg personlig. Du gjør en fantastisk jobb, sier Finbraaten.

Olsen forteller at prispengene nok kommer til å gå til prosjektet på Hivjubakka.

– Det blir i alle fall ingen sydentur, sier han.

LES OGSÅ: Kleven Eek og Ørtoft Kristiansen er tildelt frivillighetsprisen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
HIVJUBAKKA: Henning Olsen med kaffekoppen i hytteveggen på Hivjubakka. Foto: Kristian Westgård
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no