20. apr
BAK HEKKEN. Her står politiet og måler farten til de forbipasserende i fylkesveg 120 gjennom Maura nylig. Tre kontroller har gitt 55 forenklede forelegg for fartsoverskridelser det siste halvåret.
 
– Jeg kjørte for fort. Bra politiet følger med!
MAURA. Den kvinnelige sjåføren angrer etter at hun ble stoppet i 55 km/t i 40-sonen. I samme område har politiet ilagt 55 fartsbøter på tre kontroller.

Publisert: 27.mai.2017 07:00
Oppdatert: 29.mai.2017 10:43

– Jeg kjørte for fort. Bra politiet følger med!, sier kvinnen til EUB. Nylig kom hun kjørende i 40-sonen i fylkesveg 120 gjennom Maura. Hun ble litt for ivrig på gasspedalen. Plutselig vinket politiet henne inn.

– Jeg ble tatt i 55 km/t i 40-sonen. Det gjorde at jeg måtte ut med 3.700 kroner og fikk to prikker på førerkortet. Selvsagt kjedelig, men fullt fortjent. For meg ble dette en lærepenge. Jeg er glad politiet har kontroll, spesielt i 40-soner og områder der det er viktig at farten holdes nede. Jeg har lært, og kommer ikke til å kjøre for fort igjen, sier kvinnen selvransakende.

Tre fartskontroller

Stig Inge Bakken i utrykningspolitiet sier Maura og fylkesveg 120 ikke er noe spesielt satsingsområde.

– Det er likevel slik at vi har fått en del henvendelser fra beboere langs vegen, som har uttrykt bekymring knyttet til hastighetsnivået på trafikken gjennom tettstedet. Det kjøres for fort. I UP har vi tradisjon for å ta publikumshenvendelser på alvor, og iverksetter kontrolltiltak på såkalte «klagesteder», sier Bakken, nestkommanderende i UP distrikt Øst.

De siste seks månedene er det avholdt tre fartskontroller langs denne vegen. Dette har gitt følgende resultat:

 55 forenklede forelegg for fartsovertredelser. Høyeste hastighet 64 km/t i 40-sone. Dette er én kilometer unna førerkortbeslag.

 Èn anmeldelse for fartsovertredelse da vedkommende fører ikke var villig til å vedta forenklet forelegg.

– For mange reaksjoner

 I tillegg til reaksjoner på fartsovertredelser er det utferdiget fire forenklede forelegg for bruk av elektronisk utstyr under kjøring, og fire gebyrer for manglende bruk av bilbelte.

– Sett opp mot driftstid på laseren i løpet av disse tre kontrollene er det sju fartsovertredelser per time langs Nannestadvegen. Etter mitt syn er ikke det oppsiktsvekkende mange, men jeg synes antall reaksjoner likevel er for mange. Tidspunktet for kontrollene har vært midt på dagen, opplyser Stig Inge Bakken.

– Vi har som mål å være til stede i områder knyttet til skoler og tettsteder, sier lensmann Bjørn Hoff ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor i en kommentar.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no