19. jun
 
Sigrid, 100 år: – Jeg trenger jo litt vaskehjelp av og til
Onsdag fylte Sigrid Syltevik 100 år. Dette ble markert på onsdagskafeen i Moreppen grendehus. I mars reiser hun og lillebror Kåre (96) til Spania.

Publisert: 18.jan.2018 06:00
Oppdatert: 18.jan.2018 17:16

Syltevik bor på Kneppe. Hun bor alene og klarer seg godt.

– Jeg trenger jo litt vaskehjelp av og til, og så bruker jeg rullator, sier den spreke 100-åringen.

Hver onsdag arrangerer Moreppen vel onsdagskafé i grendehuset. Syltevik er fast gjest der.

– Alt de har stelt til i dag er nesten for mye. Jeg må bare si tusen takk for alt de har gjort. Jeg er her ganske ofte. Grendehuset betyr mye for grenda vår, sier jubilanten.

Hun roser alle dem som holder grendehuset i Moreppen i stand.

– En som har stått på veldig mye for grenda og grendehuset er Thor Engelsrud. Jeg må også få takke Ester Undheim, som kjører meg til og fra grendehuset på onsdagskafeen, sier Syltevik.

REISER TIL SPANIA

Hun ser nå fram til å komme tilbake til Solgården i Spania sammen med broren Kåre Syltevik, hvor hun har vært to ganger tidligere. Kåre har også vært der én gang før.

– Første gangen reiste jeg alene. Andre gangen var Kåre med. Det er veldig fint der, sier hun.

Sigrid Syltevik, som er ugift, og har i hele sitt liv hjulpet og stelt for familien.

Ordfører Hans Thue er imponert over hvor sprek Syltevik er.

– For en ordfører er det helt fantastisk å få sånne invitasjoner, og å starte dagen med å feire 100-årslag er flott. De jeg har snakket med forteller at du klarer deg godt alene hjemme, og at du bare trenger litt vaskehjelp av og til. Dette er jo helt utrolig. Det spørs om jeg kommer til å klare meg like godt hvis jeg skulle bli 100 år, sier Thue.

SJU SLAG TIL JUL

Ordføreren roste henne også for at hun har stått på for familie, naboer, slekt og venner gjennom hele livet.

– Jeg hører også at du har bakt alle kakeslaga til jul. Det er helt utrolig. Og så er det moro å se at et grendelag fungerer så godt som her i Moreppen, at hele grenda stiller til 100-årsfest og at naboer er med og hjelper til. Man er her for hverandre, sier ordføreren.

Sigrid Syltevik ble født på Engelstad skole hvor hun bodde fram til 1934. Skolegangen startet også der. Faren, Anders Syltevik, var lærer på denne skolen fra 1905 til 1939.

Hun gikk på ungdomsskole fra Kløfta, i nærheten av Frogner gård, en utdannelse hun hadde stort utbytte av. Senere gikk hun på husmorskole i Eidsvoll og ble en god kokke.

Hun flyttet til Kneppe, hvor hun bor i dag, i 1934. Da kom hun til en gård med masse dyr og det ble et helt annet liv for henne. Dagen startet tidlig og sluttet langt på kveld. Her laget hun mat til kara sammen med sin mor. Hun overtok matstellet etter sin mor i 1982.

Lørdag feires dagen sammen med familien.

LES OGSÅ: De holder seg spreke med LHL

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TIL SYDEN: I mars reiser Sigrid Syltevik til Solgården i Spania sammen med lillebror Kåre Syltevik (96). Her i samtale med ordfører Hans Thue.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no