18. jul
HJELPERE: Med koffertene fulle av blant annet barneklær, reiser mor Cecilie Ekløf-Ottesen og sønnen Alexander Olivares Ottesen til barnehjem og fattigdom i Manila. Der skal de to jobbe som frivillige i to uker.
 
Mor og sønn til slummen i Manila: – Jeg vet ikke hvor godt jeg har det
Alexander Olivares Ottesen (15) fyller kofferter full av klær og ting han kan gi bort, og drar til Manila sammen med moren for å jobbe frivillig på et barnehjem.

Publisert: 06.sep.2018 06:00
Oppdatert: 05.sep.2018 15:10

Om et par korte uker reiser han sammen med mamma Cecilie Ekløf-Ottesen ned til et barnehjem i Manila for å hjelpe til som frivillig. De to reiser ikke tomhendt tvers over halve kloden. Med seg har de kofferter fulle av barneklær og andre ting som de har samlet inn.

VIL HJELPE

Cecilie forteller at hun lenge har hatt et ønske om å ta i et tak for verdens fattigste. Hun søkte etter organisasjoner på nettet, og da Ma`Ma Children Senter i Manila dukket opp, visste hun at hun hadde funnet det hun lette etter.

– Jeg ville finne en organisasjon som ikke var for stor. I store organisasjoner blir mye av pengene borte i administrering og slike ting. Det jeg fant var et lite barnehjem drevet av norske misjonærer.

I 1988 dro sykepleier Rachel Trovi til søppelfjellet i Manila. Der delte hun ut ris og medisiner. Tre år etter ble stiftelsen Ma`Ma Children Center of Norway opprettet som en kristen hjelpeorganisasjon. Med årene har senteret blitt utvidet litt etter litt, og i dag har det over 60 ansatte med ulike faglig bakgrunn, blant annet sosionomer og sykepleiere.

– For å drive dette arbeidet, er de helt avhengig av gaver – fra frivillige, faste givere og støtte fra innsamlinger, forteller Cecilie.

Familien har fadderbarn gjennom organisasjonen Plan Norge og har ellers støttet opp om humanitær arbeid. Nå drar mamma Cecilie og sønnen Alexander det hakket lengre.

REVET MED

Alexander, som går siste året på Råholt ungdomsskole, har undervegs blitt revet med av morens trang til å hjelpe der det trengs mest.

– Jeg vil se hvordan de som lever i fattigdom har det. I forhold til dem er jeg veldig heldig som bor i Norge og har alt. Da mamma begynte dette arbeidet, ville jeg også være med å hjelpe, sier 15-åringen.

– Stiftelsen jobber ikke bare i barnehjemmet. De barna som kommer dit, har det bra. Det er mye verre utenfor. I slumstrøkene bor folk på store søppelberg. Dit reiser stiftelsen flere ganger i uka med mat og klær. De som bor der, trenger alt. Jeg tror det blir mange sterke inntrykk, og vi både gleder og gruer oss. Man får ikke hjulpet alle, men for dem man hjelper, endrer livet seg 100 prosent. Det sier sitt at for mange mennesker er det om å gjøre å være først ute i søppelkassa foran en restaurant for å skaffe seg matrester. Her snakker vi fattigdom, sier Cecilie.

INNSAMLING

22. september setter mor og sønn seg på flyet som skal bringe dem til Asia og barnehjemmet i Manila. I fjorten dager skal de bo og jobbe i ett av verdens fattigste områder.

– Vi har plass til mere i koffertene, blant annet babytøy og gjerne noen fotballer. Er det noen som også vil bidra med penger, har jeg et vippsnummer. Vi har fått inn noen tusen kroner, men en slik konto kan aldri bli full nok, sier Cecilie.

LES OGSÅ: Håper på humanitær støtte

 
Fakta

Ma`Ma Childrens Center of Norway er en kristen hjelpeorganisasjon.

De driver humanitært arbeid i Manila på Filippinene, blant annet et barnehjem, et sykehus, et aldershjem og grunnskole.

De reiser også ut til de fattigste av alle og bidrar der – til dem som bor på søppelfyllingene i slumstrøkene.

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no