18. jul
PLANER. Tore Kværner presenterte blant annet sine planer for videre utvikling av Jessheim.
 
- Jessheim er byen min. Det er her jeg ønsker å bruke energien min
JESSHEIM. Det fortalte Tore Kværner blant annet da han fikk besøk fra næringskomiteen på Stortinget.

Publisert: 06.apr.2016 12:02
Oppdatert: 27.jan.2017 14:04

På spørsmål fra stortingsrepresentant Ingunn Foss om hvilke visjoner og mål Tore Kværner har hatt for å utvikle Jessheim svarte Kværner at han egentlig ikke hadde hatt noen mål.

- Det har bare blitt sånn. Vegen har blitt til mens jeg har gått, sier Kværner.

FJERDE GENERASJON

Han eier i dag blant annet Jessheim Storsenter sammen med Olav Thon. Kværner fortalte også historien bak sin egen families næringsetableringer på Jessheim, men også Jessheims historie, helt tilbake til da Jessheim var Trøgstad stasjon i 1854. Også historien om Fakkelsenteret, HK Senteret og dagens Jessheim Storsenter ble fortalt til stortingspolitikerne. Han presenterte også sitt nyeste utbyggingsprosjekt Skovly, med om lag 130 leiligheter og næringslokaler på bakkeplan. De første leilighetene skal stå ferdige høsten 2017. Kværner har i all hovedsak holdt seg på hjemmebane med sine prosjekter.

- Jessheim er byen min. Det er her jeg ønsker å bruke energien min, sier Kværner, som er fjerde generasjon Kværner på Jessheim.

LES OGSÅ: Sammen for en trygg og trivelig by

NÆRINGSKOMITEEN PÅ RUNDTUR

Det var Tone Wilhelmsen Trøen fra Eidsvoll, stortingsrepresentant for Akershus og medlem av helse- og omsorgskomiteen, som hadde invitert med seg Høyre-kollegene Ingunn Foss og Gunnar Gundersen, henholdsvis Høyres landbrukspolitiske talsperson og næringspolitiske talsperson i næringskomiteen på Stortinget, på en rundtur på Øvre Romerike.

- Jeg synes det er flott å kunne vise fram noe av det som foregår på Øvre Romerike. Vi er heldige som har lokale aktører, som Tore Kværner, som ønsker å utvikle. Vi ønsker blant annet å lytte til innspill fra næringsaktører, både store og små, i forbindelse med utarbeidelse av valgprogrammet til neste stortingsvalg, sier Wilhelmsen Trøen.

- RIVENDE UTVIKLING

- Jeg passerer jo ofte Jessheim på veg til og fra flyplassen, så jeg har sett en reivende utvikling. Det virker som det er en god dialog mellom utviklingsaktører og kommunen, sier Gundersen.

Tore Kværner syntes det var hyggelig å få besøk av interesserte politikere.

- Det er jo stas med et sånt besøk, og at de var interesserte i å høre historien om Jessheim, og hvorfor det er blitt som det er blitt, sier Kværner.

Etter besøket i Jessheim Storsenter gikk politikerne over til Sundbytunet, hvor eier Kjersti Romsaas Sundby fortalte om hvordan Sundbytunet ble etablert.

Deretter gikk ferden til Nes og Eidsvoll.

LES OGSÅ: Engebretsen og Kværner hedres med kulturpriser

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no