25. jun
 
- Kan bli Eidsvolls mest herskapelige
Historisk og prisbelønt eiendom fra 1920-tallet er lagt ut ute for salg til 7,4 millioner kroner. Før man kan leve ut herskapsdrømmen må man påberegne betydelig oppussing og oppgradering.

Publisert: 19.sep.2017 06:00
Oppdatert: 18.sep.2017 14:32

Den tidligere sorenskrivergården, Wergelandshaugen, nedenfor Eidsvoll kirke er lagt ut for salg.

– Dette er en helt unik og historisk eiendom, som det er få av på markedet, sier advokat Kristen S. Fari i advokatfirmaet Fari.

Herskapelig

Huset ble oppført i 1921, og er tegnet av arkitekt Eilif Arneberg. Han var broren til den mer kjente arkitekten Arnstein Arneberg, som blant annet sto bak Eidsvoll folkehøgskole og Oslo rådhus. I 1983 ble eieren tildelt Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus sin arkitekturvernpris for sitt restaureringsarbeid.

– Eiendommen har et enormt potensiale. Når man finner den rette kjøperen som ønsker en stor og særpreget eiendom, med økonomi til å istandsette eiendommen, så har denne potensiale til å bli en av Eidsvolls mest herskapelige, sier Fari.

Behov for oppgradering

Eiendommen har ikke vært bebodd i senere tid. I følge taksten har bygningen et stort etterslep på utvendig og innvendig vedlikehold. Omfattende oppussing i tillegg til oppgradering av kjøkken, våtrom og røropplegg må påregnes.

– Det vil naturlig nok bli en stor jobb og kostnad å sette i stand et så stort hus. Men resultatet kan bli fantastisk, sier advokaten.

Mye plass

Bruksarealet på boligen er på hele 553 kvadratmeter, og eiendommen er på over åtte mål - fordelt på tre parseller.

Kjøperen kan boltre seg blant fire stuer, fem soverom, eget lintøyrom, spiskammers og egen kontorfløy som har vært legekontor. For å nevne noe.

– Jeg har aldri solgt noe som er tilsvarende denne eiendommen. Det blir både spennende og utfordrende, og det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta å finne rett kjøper og rett pris, sier Fari.

Boligen ble lagt ut for salg torsdag.

– Foreløpig har jeg ikke blitt kontaktet av noen interessenter. Det er ikke så overraskende, med tanke på at det er en smal og liten målgruppe dette er interessant for med tanke på boligens karakter og størrelse.

Om eiendommen

  • Prisantydning: 7,4 millioner kroner.
  • Bruksareal: 553 kvadratmeter
  • Tomt: 8183 kvadratmeter
  • Byggeår: 1921
  • Arkitekt: Eilif Arneberg
  • Tildelt: Fortidsminneforeningens arkitekturvernpris for sitt restaureringsarbeid i 1983.
  • Inneholder blant annet fem soverom, fire stuer og egen kontorfløy.

LES OGSÅ: Ekspertene tror ikke prisnedgangen varer

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no