18. jul
VINNERE: Kristine Tveit (f.v.), Jørgen Averstad og Marie Tveit er vinnere av NBUs spekematanretning. De tre er på Jørstadmoen på landsstevne. foto: NBU
 
– Kanskje vannmelonkurven avgjorde?
Om det var vannmelonkurven som gjorde utslaget, vet ikke Kristine Tveit helt, men faktum er at hun, sammen med kusine Marie og Jørgen Averstad, vant spekematanretning under NBUs landsstevne.

Publisert: 23.jul.2017 19:30
Oppdatert: 24.jul.2017 21:29

Om det var vannmelonkurven som gjorde utslaget, vet ikke Kristine Tveit helt, men faktum er at hun, sammen med kusine Marie og Jørgen Averstad, vant spekematanretning under NBUs landsstevne.

JØRSTADMOEN

De tre er på Jørstadmoen, hvor Norges Bygdeungdomslags landsstevne går av stabelen. Der er det fullt opp av tevlinger, blant annet spekematanretning på fat, hvor de tre konkurrerte med ni andre i juniorklassen. STRENGE KRITERIER

– Spekematanretning på fat – hvorfor velge å konkurrere med det, Kristine?

– Ja, si det, men jeg har prøvd det tidligere, og det var faktisk morsomt. Og det er strenge kriterier. Spekematen skal koste rundt 600 kroner, det skal være like mye grønnsaker og frukt på fatet, og det skal legges opp på en måte som virker innbydende. Hygiene spiller også en viktig rolle. Vi valgte spekeskinke, haugpølse, pepperoni og sognemorr, og vi hadde 45 minutter på oss for å anrette. Logistikken var streng. Løp vi for å hente ingredienser for mange ganger, ble det minuspoeng. Planlegging var viktig, forteller Kristine fra Kløfta.

– Men dere vant og hva var grunnen til det?

– Vi var overrasket selv, også, over at vi vant. Vi valgte å gjøre noe vi aldri har gjort før – vi lagde en vannmelonkurv som lå veltet slik at saften rant litt utover fatet. Kanskje det var det som avgjorde?

KOKKEKAMP OG BEDØMMING AV STORFE

Kristine har sammen med søskenbarn Marie i tillegg deltatt i kokkekamp. Eksteriørbedømming av storfe har også stått på programmet.

Kristine kommer fra en gård ved Ullensaker kirke. Den har hun tenkt å ta over.

– Jeg har odel, og har tenkt å fortsette med dyrking av kål og gress. Men jeg ser ikke bort fra at det kan bli produksjonsdyr på gården, sier 19-åringen, som er ferdig med agronomutdanning på Hvam og nå skal ta påbygging for å få generell studiekompetanse.

Mens Kristine kommer fra Kløfta, bor Jørgen på Leirsund og Marie i Sørum.

LES OGSÅ: Akershus bygdeungdomslag med hjemmeseier

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
LEKKERT: Var det melonkurven som avgjorde hele konkurransen? Dette er i alle fall vinnerfatet i spekeanretningstevlingen. foto: Kristine Tveit
Fakta

NBU står for Norges Bygdeungdomslag. Det ble stiftet i 1946.

Laget har 7673 medlemmer i om lag 100 lokallag i 14 fylker.

Hvert år arrangeres det landsstevner.

I år er stevnet lagt til Jørstadmoen ved Lillehammer.

NBU er delt inn i fylkeslag, som igjen er inndelt i lokallag.

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no