24. apr
Støtter administrasjonen: Jens E. Aalborg (H).
 
– Kurant sak som ikke krever politisk behandling
Høyres Jens E. Aalborg forstår at naboene til brakkeriggen reagerer negativt, men mener saken ikke fortjener noe politisk etterspill.

Publisert: 31.jul.2017 21:30
Oppdatert: 31.jul.2017 22:05

Brakkeriggen i Dal sentrum med 32 soveplasser skal etter planen bli stående i to år. Både Finn Terje Tønnessen (Frp) og Olav Resaland (Ap) har vært ute i EUB og sagt at saken burde bli behandlet politisk før dispensasjonen ble gitt.

– Jeg har vært og sett på tomten og tiltaket og er enig i at dette ikke er særlig tiltalende i Dal sentrum. Tomten er imidlertid avsatt til boligformål i kommuneplanen, regulert innenfor Dal stasjonsområde. Jeg mener dette tiltaket er en kurant sak, som ikke krever politisk behandling. Og saken vil neppe få noe etterspill, verken i hovedutvalg eller i formannskap. Jeg kan ikke finne noen lovhjemmel som tilsier dette, sier Aalborg, som er Høyres fraksjonsleder i hovedutvalg for næring, plan og miljø.

Han mener administrasjonen har behandlet saken i henhold til gjeldende lovverk, kommunale vedtak, vedtatte planer og delegeringsreglementet.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no