25. jun
 
– Lysløypa blir like fin igjen
NORDKISA. Skogsmaskinene som har kjørt i lysløypa er en del av planlagt skogsdrift.

Publisert: 10.apr.2017 13:51
Oppdatert: 10.apr.2017 14:28

Lørdag hadde EUB en sak på trykk under tittelen «Raserte lysløypa». Nå viser det seg at arbeidene kun er del av en lenge planlagt hogst i det aktuelle området.

– IKKE HYGGELIG

– Dessverre opplever vi ganske ofte i Ullensaker nå at tradisjonell næringsvirksomhet i utmarka henges ut med ufine ord av enkeltpersoner. Det er ikke hyggelig når det skjer, sier Ole Haugen, leder av Ullensaker Grunneierlag.

GRUNNEIER TAR HENSYN

– I dette tilfellet har grunneieren holdt igjen arbeidene til etter at skisesongen var over. Det var også et ønske å få gjennomført dette mens det fortsatt er tele i bakken, slik at skadene blir så begrenset som mulig.

– Alt vil bli ordnet og fikset igjen, slik at lysløypa igjen vil framstå på et tilfredsstillende nivå for alle som bruker den. Sist grunneieren tok ut skog av sitt eget område var for øvrig for 20 år siden, så det skjer ikke spesielt ofte, poengterer Haugen.

GODT SAMARBEID

På sin nettside har Hauerseter Sportsklubb også orientert om situasjonen.

«Hauerseter Sportsklubb har i en årrekke hatt et godt samarbeid med grunneier om bruk av området, og dette gjelder fortsatt».

«Grunneier står fritt til å forvalte sin eiendom og skog på en best mulig måte i tråd med sitt skogbruk. (...) Lysløypa er en trase på privat grunn, underlagt avtale vinterstid for bruk til lysløype. HSKN er kjent med at i løpet av våren vil lysløypa igjen framstå som det naturlige valget for trening og rekreasjon i Nordkisa», heter det der.

...

EUB beklager og presiserer

Lørdag hadde EUB en artikkel med tittel Lysløype rasert (på nett fredag).

Artikkelens utgangspunkt var at flere hadde reagert på at det var kjørt med skogsmaskiner i lysløypa i Nordkisa. Et tema som opptar flere av våre lesere, og som vi mener at det var riktig å skrive om.

Der vi derimot feilet var at vi kun slapp til den ene parten i saken. Vi snakket aldri med grunneier, idrettslaget eller de som hadde utført skogsarbeidet.

Vel så ille var det at vi bommet på flere fakta knyttet til hva som var gjort - og hvorfor skogsarbeidet ble utført nettopp nå. Det er bakgrunnen for at vi i dag har en større artikkel på trykk (på nett mandag), hvor vi forsøker å belyse saken fra flere sider. Vi beklager hvis noen har følt seg uthengt etter den opprinnelig artikkelen. Dette var rett og slett ikke godt nok håndverk fra vår siden.

Roger Aarli-Grøndalen, ansvarlig redaktør/adm.dir. Eidsvoll Ullensaker Blad

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no