25. jan
Vil ha helsehus der: Rune Storsve (H) mener befolkningen i Eidsvoll bør aksjonere for å beholde tannklinikken i Eidsvoll. Han tar til orde for å bygge et nytt helsehus på kommunens tomt bak Kiwi i Sundet. – Alt er i hvert fall bedre enn at tannklinikken flyttes ut av kommunen, sier han.
 
– Må aksjonere for å beholde tannklinikken
Rune Storsve (H) er redd tannklikken forsvinner til Jessheim om det snart ikke kommer opp et nytt og passende lokale i Eidsvoll.

Publisert: 04.apr.2018 09:00
Oppdatert: 04.apr.2018 08:15

– Hva skjedde i Nannestad da det ble kjent at tannklinikken kunne bli nedlagt? Publikum aksjonerte. Hva skjer i Eidsvoll? Foreløpig hører vi ingenting. Nå må vi aksjonere for å beholde tannklinikken. Det er nå toget går, sier Rune Storsve (H).

Tannklinikken i regi av Akershus fylkeskommune trenger sårt nye lokaler, og fylkestinget har bevilget 20 millioner til formålet. Hovedmålet har hele tiden vært at tannklinikken fortsatt skal ligge i Sundet. Men nå er det utfordrende å finne et passende lokale. Direktør for tannhelsetjenesten i Akershus fylkeskommune, Kirsten Nerheim Ahlsen, bekrefter overfor EUB at de fortsatt ikke har fått noen løsning når det gjelder nye lokaler.

Vil ha helsehus i Sundet

Fylkesvaraordfører Lars Birger Salvesen (KrF) sier de nå er så langt på overtid i prosessen at tannklinikken kan havne på Råholt. Rune Storsve (H) går lenger. Han frykter at tannklinikken flyttes ut av kommunen dersom det ikke snart dukker opp en løsning.

– Det er bygd et nytt helsehus på Jessheim. Jeg mistenker at de som holder på der gjerne kan tenke seg å ha flere føtter å stå på. De som sikrer seg tannklinikken vil ha skutt gullfuglen, sier Storsve.

Akershus fylkeskommune har ansvar for den offentlige tannhelsetjenesten i fylket. Per i dag er det fire tannklinikker under denne fanen på Øvre Romerike. Disse ligger i Eidsvoll, på Jessheim, i Nannestad og på Årnes. Nytt lokale til tannklinikken bør være på minimum 420 kvadratmeter, og det er behov for ni behandlingsrom. Det nye lokalet bør også ligge på bakkeplan.

Storsve frykter at Eidsvoll-klinikken kan bli samlokalisert med den på Jessheim. Primært ønsker han, som Sundet-patriot, at tannklinikken skal bli værende der.

– Vi bør bygge et nytt helsehus – med tannklinikk – på tomta kommunen eier bak Kiwi i Sundet, sier Storsve, som sier tannklinikken primært kan havne på Råholt.

– Alt er i hvert fall bedre enn at den flyttes ut av kommunen.

Jobbet med saken i to år

– Jeg har jobbet for at den skal bli værende i Sundet i to og et halvt år. På den tiden har jeg saumfart lokaler, snakket med gårdeiere og vært i dialog med kommunen. Foreløpig uten tellende resultat, sier Storsve, som mener alle ringvirkningene en tannklinikk skaper, blant annet med flere mennesker som besøker sentrum, er viktige aspekter.

– Nå må vi kaste oss rundt og gripe mulighetene, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no