17. jun
Må øke kapasiteten: Hovedutvalgsleder Olav Resaland (Ap) mener det vil være behov for et stort parkeringshus i Sundet. Foto: Glen Widing
 
– Må bygge nytt p-hus for 500 biler i Sundet
Den nye sentrumsplanen legger opp til en helt ny gatestruktur i Sundet. Hovedutvalgsleder Olav Resaland (Ap) mener Sundet trenger et nytt p-hus bak rådhuset.

Publisert: 12.apr.2018 06:00
Oppdatert: 12.apr.2018 09:11

– Vi ser at det tvinges fram et større parkeringshus i Sundet, og at det i planen tas til orde for et slikt med kapasitet på 100 biler. Bak Rådhuset, der det er mest aktuelt at et slikt ligger, bør det legges opp til 500 biler. Det kan hende at ikke alle utbyggere har mulighet til å bygge garasjehus under blokkene. Da kan det være interessant at beboerne kan kjøpe seg inn i et parkeringshus, sier Resaland.

I forslaget til ny sentrumsplan legges det også opp ny gatestruktur. Hovedprinsippet er at de større trafikkstrømmene og gjennomfartskjøringen, bortsett fra trafikken til og fra selve sentrumskjernen, ledes utenom sentrum og via Nesvegen og Kastellvegen.

Trafikksikkert kjøring

«Videre reguleres det til gågater i kvartalsstrukturen, som gjøre det mer trafikksikkert og attraktivt. Dette vil tilrettelegge for aktivitet fra sentrumsfunksjonene, og videre binde den tverrgående torgaksen fra kulturtorget til bankplassen/elvetorget, og den langsgående aksen fra Torget/Rubis, over Sundtoppen og til sentrumsparken. Det tilrettelegges for en «loop», en ringgate som definerer sentrumskjernen og gir et mer trafikksikkert kjøremønster», står det i sentrumsplanen.

– Det viktigste er at vi får flest mulig biler vekk fra overflateparkering i sentrum. Dermed blir det tilstrekkelig med parkeringsplasser igjen til dem som handler i sentrum, sier Resaland, som ønsker 12 til 14 etasjer velkomment i Eidsvoll sentrum.

– Tøft. Vi må våge å tenke slik, sier han, og legger til at han regner med det blir flertall for riving av både Femellgården og Gullsmeden. I sentrumsplanen legges det også opp til områder med 0,75 p-plasser per leilighet.

varsler diskusjoner

– Det vil nok komme diskusjoner rundt dette. Det er neppe mulig å skru igjen bilkrana helt i sentrum, sier ordfører John-Erik Vika (Sp).

Han er glad det flere hundre sider store dokumentet nå er klart.

– Utbyggere og politikere har ventet spent på dette, sier Vika.

Formålet med planen

  • Formålet er å oppnå er variert og levende byliv med helhetlig bystruktur i definerte byrom, står det i forslaget til ny sentrumsplan.
  • «Sundet skal styrkes og utvikles som et tett sentrum med gode gater og møteplasser, hvor gående prioriteres og det er god kontakt mot elva», heter det videre. 
  • Områderegulering er en kommunal plan som er mer detaljert enn kommuneplanen.
 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no