19. jul
FLERE: Rådmann Rune Hallingstad vil ha 15 nye lærere.
 
– Må ha 15 lærere til
For å kunne oppfylle lærernormen for skoleåret 2018/19 må Ullensaker ha nye 15 årsverk fra høsten.

Publisert: 04.mai.2018 19:00
Oppdatert: 04.mai.2018 13:42

Det er den klare anbefalingen til rådmann Rune Hallingstad i saken som kommer opp til behandling i formannskapet 8. mai.

Bakgrunnen er at det fra 1. august innføres en nasjonal norm for lærertetthet i skolen. Fra da av skal være én lærer per 16 elever i 1.–4. klasse og én lærer per 21 elever i 5.–10. klasse.

Fra høsten 2019 er målet én lærer per 15 elever og én lærer per 20 elever. Kommunen får penger fra staten til å delfinansiere dette.

TILSKUDD FRA STATEN

Rådmannen skriver i sin innstilling at tilskuddsmidler fra staten vil sannsynligvis dekke opp for 9,3 av de 15 stillingene.

– For å oppfylle kravene i lærernormen trenger derfor Ullensaker ytterligere 5,7 årsverk til høsten, tilsvarende en kostnad på 4,167 millioner kroner. Rådmannen anbefaler at det vurderes en økning i grunnskolenes rammer med 4,167 millioner kroner vedbehandling av rapport for 1. tertial 2018 for å oppfylle kravene i lærernormen, melder han. Normen fastsetter et maksimalt forholdstall for forholdet mellom lærere og elever på hovedtrinnene i en grunnskole. Lærertetthetsnormen er en norm for forholdstallet mellom lærere og elever i ordinær undervisning. Den viser antall elever per lærer i ordinær undervisning, hvor ressurser til spesialundervisning og undervisning i særskilt norsk ikke regnes med.

TOTALE ANTALLET

Normen gjelder på hovedtrinn, og regulerer ikke lærertettheten på det enkelte trinn eller den faktiske størrelsen på en undervisningsgruppe. Det er det totale antallet elever på henholdsvis 1.–4. trinn, 5.– 7. trinn og 8.– 10. trinn på den enkelte skole som vil avgjøre hvor mange lærere som skal til for å oppfylle normen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no