26. apr
STORTRIVES: Eier Janna Klokkerengen og butikksjef Mette Olsen Elfstedt smiler og stortrives i Floriss Råholt inne på Amfi Eidsvoll.
 
Nå eier hun to blomsterbutikker på Råholt: – Må tørre å satse
I en presset bransje tar Janna Klokkerengen (29) sats og kjøper sin andre blomsterbutikk. – Jeg ville ikke la denne fantastiske beliggenheten på senteret gå fra meg.

Publisert: 30.jun.2017 13:00
Oppdatert: 30.jun.2017 13:20

Hun hadde opprinnelig tenkt å bli bilmekaniker. Nå eier Janna Klokkerengen fra Eidsvoll sin andre blomsterbutikk. Først kjøpte hun Florine Blomster AS i Trondheimsvegen 219. Da hun også fikk muligheten til å kjøpe Floriss Råholt på andre siden av veien inne på Amfi Eidsvoll, klinket hun til.

– Jeg fikk tilbud om å kjøpe Floriss for en stund tilbake. Den gangen var det ikke helt aktuelt, men da jeg fikk tilbudet igjen like før påske valgte jeg å slå til, sier hun. Det er latter og smil inne i Floriss Råholt denne dagen. Kundene strømmer til lokalet, som ligger rett innenfor hovedinngangen på kjøpesenteret.

– Konkurransen er blitt stor, og det er vanskelig å drive blomsterbutikk i Norge. Men beliggenheten inne på senteret her er helt fantastisk. Og er det én ting som er sikkert så er det at kjøpesentrene overlever. Jeg ville ikke og kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, sier Klokkerengen.

LES OGSÅ: Utplasseringseleven Janna er dagens eier

Ansatt butikksjef

Mette Olsen Elfstedt er ansatt som butikksjef på Floriss Råholt. De to butikkene fortsetter som to selvstendige konsepter.

– I praksis konkurrerer jeg mot meg selv, smiler Janna.

Konseptene er forskjellige. Florine er frittstående, men medlem av Interflora, som er en formidlingskanal. Floriss regnes som Norges største franchise-kjede innen blomster. Det er de som har leieavtalen på Amfi Eidsvoll.

– Det var noe utkjøring herfra tidligere, men framover vil all utkjøring av blomster skje fra Florine. Der kommer vi også til å drive med binderi, blomster til begravelser, brylluper og konfirmasjoner, sier Klokkerengen.

LES OGSÅ: Brasserie Råh fortsetter

Tolv timers arbeidsdager

– Hvordan er hverdagen som daglig leder og dobbel butikkeier?

– Det blir hard jobbing, og ofte tolv timers arbeidsdager. Slik er det å drive for seg selv. Det kan være tøft til tider, men jeg elsker jobben min og det jeg driver med. Jeg kan ikke tenke meg å drive med noe annet enn blomster.

Klokkerengen startet i blomsterbransjen som 15 år gammel utplasseringselev. I 2008 tok hun fagbrevet, før hun kjøpte Florine på Råholt i 2011. Nå står hun altså også som eier av Floriss.

– Veksten på Råholt og omegn gjør meg optimistisk, til tross for at det snakkes om at nærmere 100 blomsterbutikker vil gå konkurs i Norge i løpet av 2018.

– Det ble et betydelig løft for deg økonomisk?

– Ja, jeg betalte mye for butikken her, men ville ikke la denne muligheten gå fra meg. Nå er målet å levere en tjeneste som selger. Kundene skal handle blomster og være fornøyde, sier Janna Klokkerengen.

 
Fakta

Janna Klokkerengen kjøpte Florine Blomster AS i 2011.

Nå har hun også kjøpt Floriss Råholt på Amfi Eidsvoll.

Totalt er det tolv ansatte i de to blomsterbutikkene. Florine har sju, mens Floriss Råholt har fem.

Klokkerengen drømte opprinnelig om å bli bilmekaniker. Nå hun bygd seg opp i blomsterbutikkbransjen.

Målet nå er å drive de to butikkonseptene videre.

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no