22. apr
 
Så kom Sommertoget til Eidsvoll
– Jeg er målløs og rørt over nordmenns stolthet over hjemplassen sin, sier NRKs prosjektleder Thomas Hellum til EUB.

Publisert: 22.jul.2017 12:30
Oppdatert: 22.jul.2017 15:33

Hellum har jobbet med prosjektet i to og et halvt år. Han har fysisk vært med Sommertoget siden det la ut fra Bodø 27. juni. Undervegs har Hellum latt seg røre av folket som stiller opp og vinker toget fram gjennom Norge.

Litt før klokken 14 rullet Sommertoget inn på Eidsvoll stasjon. 

Sommertoget har ankommet Eidsvoll stasjon, og som på Jessheim et par timer før, var det også der godt oppmøte av skuelystne som ønsket Sommertoget hjertelig velkommen til Grunnlovsbygda.  

- Veldig bra. Vi må stille opp når det skjer store begivenheter i Eidsvoll. Buksa passa veldig bra i dag, sier Kjell Ahlvom, som hadde planer om å komme på TV.

FANTASTISK

– Helt fantastisk. Folk er så stolte over plassen de bor på, og de vil vise fram det beste. De byr på seg selv, og det er så rørende at vi får alle tårer i øyekroken, sier Hellum.

I snart en måned har Sommertoget rullet sørover i landet, og de som er med, er sålangt fra upåvirket over det de ser gjennom vinduene når de farer forbi.

– Det som er så fint, er at på de stedene vi kommer til, så er det en festdag vi bare er en liten bit av. Ta Elverum som et eksempel. Der var det stor markedsdag med boder, folk gikk rundt og hadde det hyggelig, og vi ble en del av det, sier prosjektlederen.

POSITIVT SAMARBEID

Det er mye som skal på plass når Sommertoget ruller gjennom landet.

– Samarbeidet mellom det lokale, NSB og NRK har vært meget positivt. Vi kommer jo rullende med et helt mediehus med åtte vogner på et tog som er 250 meter langt. Til enhver tid er det mellom 60 og 65 NRK-arbeidere ombord, sier Hellum.

Han sier at etter to år med Sommerbåten og Sommertoget har man erfart at jo større plass man kommer til, jo større er engasjementet.

– Alle som bor i dette landet, er jo fra en plass. Jo mer lokalt det er, jo bedre er det for NRK og oss.

Dette er noe av det viktigste vi kan gjøre. Vi er avhengig av at folk er glade i oss og setter pris på oss. Jeg er like imponert over den enslige personen som står og vinker til toget ved en planovergang langt til skogs, som den store folkemassen. Det er enkeltmenneske det dreier seg om, sier Hellum.

Sommerbåt, sommertog og Skibladner – hva blir det neste?

– Det finnes flere måter og reise på. Vi har planer videre om å fortsette å lage program på denne måten. Om ikke hver sommer, så i alle fall med jevne mellomrom, sier produsenten, som er ombord i toget som i dag ruller inn i Øvre Romerike med Eidsvoll som endestasjon.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no