21. jul
 
– Man blir ydmyk på en dag som denne
JESSHEIM. Søndag ble første gudstjeneste holdt i ny kirke.

Publisert: 05.mar.2017 22:53
Oppdatert: 05.mar.2017 22:55

Den nye kirka er minimalistisk, og man skulle kanskje ikke tro det var en kirke når man ser den utenfra. Den er plassert midt i Jessheim sentrum, og ordføreren håper den blir flittig brukt.

SETTE JESSHEIM PÅ KARTET

– Dette er en merkedag for Jessheim. Jeg tror det er viktig å få et slikt rom tilgjengelig i sentrum. Folk lever i en travel hverdag, og det er viktig med en sentrumsnær arena hvor folk kan trekke seg tilbake og finne roen, forteller ordfører Tom Staahle. 

– Vi har fått en utrolig fin kirke som jeg tror vil fortsette å sette Jessheim på kartet. En sentrumskirke ikke lik noen annen, fortsetter han. 

LES OGSÅ: Her rives den gamle arbeidskirken

YDMYK

Det var en fullsatt kirke man møtte søndag formiddag, og det er tydelig at kirken har vekket oppmerksomhet. 

– Dette er en stor dag for oss, og jeg vil benytte anledningen til å takke alle sammen. Samarbeidet mellom menigheten, kommunen og entreprenørene har vært veldig bra, og resultatet ser vi her i dag. Man kan ikke annet enn å bli ydmyk på dager som dette, sier ordføreren. 

ET BLIKKFANG

Når man kommer inn i kirka vil man automatisk rette blikket mot alteret. Der henger et kunstverk av en annen dimensjon. Nemlig altersmykket. I over ett år har brødrene Eimund og Vebjørn Sand arbeidet med kunstverket. Geometrien symboliserer byggeklossene vi er laget av, som alt i hele verden er vevd sammen av. Utrolig imponerende, mener biskop Atle Sommerfledt.

ET IKONISK BILDE

Han hadde tatt turen for kirkevigslingen og holdt preken for anledningen. Den brukte han blant annet til å berømme altersmykket.

– Kort fortalt, så er det et veldig ikonisk bilde. Kombinasjonen av lys og gullformen som er oppstandelsessymbolet, blant annet. Utrolig flott, sier han. 

Biskopen syns den sentrale beliggenheten til kirka er helt strålende og kalte den for en bykatedral. 

– Dette er en stor dag for Jessheim, og jeg vil gratulere med ny kirke. 

SØNDAGSSKOLE

Hver søndag er det søndagsskole, og denne søndagen var ikke annerledes. .

– Det har blitt kjempeflott her, og det nye rommet hvor vi skal ha søndagsskole er utrolig fint. Vi gleder oss til å bruke det masse framover, sier Lise Kragset Furuseth som hadde æren av å holde den første søndagsskolen i ny kirke.

 
FULLSATT. Kirken var fullsatt under vigslingsgudstjenesten søndag.
SØNDAGSSKOLE. Det ble også holdt søndagsskole, og det var mange som deltok. Her med Lise Kragset Furuseth og datteren Amanda.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no