25. apr
NEI OG ATTER NEI. Aps gruppeleder Olav Resaland sier nei både til Vilberg (bildet) og Trolldalen. Han vil kjøre løpet mot sentrale myndigheter fullt ut for å få ny skole på Tynsåk.
 
– Meningsløst å velge ny skoletomt
EIDSVOLL. Aps gruppeleder står urokkelig fast på at nye skole skal bygges på Tynsåk.

Publisert: 27.mai.2017 07:30
Oppdatert: 26.mai.2017 13:15

Denne uka anbefalte rådmannen at Eidsvoll kommune skal bøye seg for Fylkesmannens motstand mot å bygge skole på dyrket mark på Tynsåk. Han mener nå at kommunen bør erstatte Vilberg skole med en ny skole i Trolldalen på Styri. Der eier kommunen 42 dekar som er regulert til offentlige formål.

Gruppelederen i Eidsvoll Ap og leder i hovedutvalget for næring, plan og miljø, Olav Resaland, liker slett ikke at rådmannen nå har trukket fram saken på nytt.

– Jeg skjønner ikke hvorfor saken kommer opp. Dette er meningsløst. Rådmannen har et mandat fra april 2015. Det er skole på Tynsåk. Vi måtte regne med innsigelse fra Fylkesmannen. Nå må vi jobbe videre med mekling. Noe annet er ikke aktuelt før departementet eventuelt har sagt sitt, sier Resaland som innrømmer at dette vil forsinke skolebyggingen.

Senterpartiet er av annen formening.

– Å gå til mekling med fylkesmannen, er å utsette saken ett år, sier Anders Klaseie som skal lede hovedutvalgsmøtet førstkommende tirsdag siden Resaland er på ferie.

Sp ser nå bare to muligheter; Vilberg eller Trolldalen. Partiet har tilhengere av begge alternativene og vil bøye seg for flertallet blant de folkevalgte, men ser da helt bort fra Tynsåk som et fortsatt alternativ.

– Er det flertall for Trolldalen, stemmer vi for det. Ønsker flertallet Vilberg, stemmer vi for det, sier Klaseie.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no