16. jul
 
–  Dette er miljøkriminalitet
Gummikuler på avveie ryster Venstre. – Ren og skjær miljøkriminalitet, tordner de.

Publisert: 04.mai.2018 06:00
Oppdatert: 03.mai.2018 15:39

I fjor skrev EUB om at gummikuler fra kunstgressbanen var dumpet i elevenes uteområde. Da lovte varaordfører Willy Kvilten og styreleder Ole Haugen i UKI Eiendom som gjennomførte kunstgressprosjektet ved skolen, bot og bedring.

– Jobben er ikke ferdig før alle gummikuler er der de skal være, sa Haugen da.

FRA GRUS TIL GRESS: Flyttet hele kunstgressbanen

Fortsatt ligger mye gummikuler strødd utover lekeplassen.

GÅR TIL POLITIET

– Venstre har strandryddedag lørdag, og i den forbindelsen ville vi se på forholdene etter gummiskandalen i fjor. Da ble det lovt at gummien skulle fjernes, men det har ikke skjedd, sier Stein Vegar Leidal i Ullensaker Venstre.

– Hva skjer nå?

MIRAKELMASKIN: Kan spare miljøet for store belastninger

– Lørdag inviterer vi naboer til dugnad her, og vi håper de vil komme for å rydde i eget nærmiljø. Folk må ta med spader, vi fikser resten: Bortkjøring, grillpølser, saft og kaffe. Og vi har avtalt med ØRAS at gummien kan leveres der. Hvis vi ikke klarer å fjerne alt må UKI Eiendom ta resten, ellers politianmelder vi forholdet. De har ut neste uke på seg, påpeker han.

GIFTIG

– Det er et bekkedelta her på Skogmo, med bekker på kryss og tvers. Gummien blir dratt med innover i skogen av barn som får det på skoene sine, og med snøsmeltingen ender det etter hvert i bekken og til slutt i havet. Det er overhodet ikke greit at gummikuler ligger dumpet slik. Dette er giftig materiale som vi ikke vil ha i naturen vår, sier hans partikollega Katrine Vevle Gjærum.

– Hvordan har gummikulene endt opp på håndballbanen?

– Det vet vi ikke sikkert, men antakelig har snøen fra måking av kunstgressbanen blitt dumpet her. Men slik vil vi ikke ha det, understreker hun.

– Problemet er opphopningen og punktbelastningen på miljøet. Det er blant annet tungmetaller i gummien, sier Leidal.

TAR DET UMIDDELBART

Styreleder Ole Haugen i UKI Eiendom påpeker at de ikke er ansvarlige for dette.

– Gummikulene i fjor ble ryddet av entreprenør, og etter det hadde vi en befaring med kommunen som tok over anlegget. Vi har ikke driftet den banen i vinter. Jeg skjønner ikke hvor kulene kommer fra, men jeg tipper det er fra snøbrøytinga der de har høvlet vekk kulene, sier han og understreker at de er svært nøye med å ta vare på gummikulene på egne baner.

– Når vi brøyter legger vi snøen inntil banen og blåser den deretter ut på banen igjen for at det tiner der. Da blir kulene liggende der de skal være og ikke spredd utover, sier han. 

Varaordfører Willy Kvilten sier dette:

– Det er første gang jeg hører om en politianmeldelse, og jeg har heller ikke vært på Skogmo og sett etter snøsmeltingen. At det ligger gummigranulat på plassen er ikke bra, og jeg tar dette opp med rådmannen umiddelbart. Så må vi få rede på hvem som er ansvarlig, men hvis det er noe kommunen kan gjøre så kontakter jeg park- og idrettsavdelingen, påpeker han. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no