17. jun
NY REKTOR: Atle Solberg Berland er ny rektor ved Nannestad videregående skole.
 
Ny rektor: – Min visjon er å holde oppe den gode læringskulturen
NANNESTAD: Atle Solberg Berland (57) er ny rektor ved Nannestad videregående skole. Han er ekstra glad i å jobbe etter planverk, sette mål og gjøre tiltak for å nå dem.

Publisert: 22.sep.2017 09:00
Oppdatert: 21.sep.2017 14:31

– Jeg er opptatt av å lage planer og har fokus på å jobbe med tiltak for å nå målene vi setter. Jeg liker utfordringer. Som utdannet økonom trives jeg også selvsagt å jobbe med tall, sier Solberg Berland.

Den nye rektoren, som er bosatt på Høybråten i Oslo, har erfaring fra skoleledelse siden 1993. Han kommer fra jobben som rektor ved Lørenskog videregående skole, hvor han vært i ti år. Han tok over i Nannestad etter Per Bjarne Elle, som nå er pensjonist.

TRIVES

– Jeg trives veldig godt i Nannestad, og kjenner til Øvre Romerike fra før. Jeg har jobbet ved Jessheim videregående skole i ni år, på 80- og 90-tallet, både som lærer, rådgiver og leder, sier Solberg Berland.

Han har også vært skoleleder ved Nesodden videregående skole og Persbråten videregående skole i Oslo.

– I Akershus er det åremålsstillinger, og det betyr at du må jo ut av stillingen når du har vært der i maksimum 12 år, det vil si to perioder. Jeg tenkte at det ikke er sikkert der er ledig jobb om to år. Så ble rektorstillingen ledig i Nannestad, og denne skolen er omtrent samme størrelse som Lørenskog, og en kombinert skole med både studieforberedende og yrkesfag. Da tenkte jeg at dette kunne være noe for meg, sier han.

TRIVSEL OG UTVIKLING

– Her er det dyktige og hyggelige kolleger, på alle områder. Det danner grunnlag for både god trivsel og utvikling. Så har jeg med meg min kultur fra Lørenskog, og så får vi prøve å blande dette med kulturen på Nannestad. Jeg må føle meg fram. Min visjon er å holde oppe den gode læringskulturen, slik at vi kan fortsette med gode resultater for fullført og bestått. Dette er takket være de ansatte som har gode relasjoner til elevene. Da blir det gode resultater også, sier Solberg Berland.

Det er i år om lag 850 elever og 140 ansatte ved Nannestad vgs.

GODT MILJØ

– Elevene sier de velger Nannestad videregående skole fordi det er godt miljø og dyktige lærere her. Dette kommer fram i markedsundersøkelsen vår. Det er mange ildsjeler her, innenfor de ulike områdene. Det er gøy at de brenner for faget. Dette bidrar til å opprettholde den gode søkningen til skolen, sier rektoren.

På fritida er kunst hovedinteressen for Solberg Berland.

– Jeg liker å utfolde meg innenfor både billedkunst og skulpturer. Det har imidlertid ikke blitt mye nå like etter skolestart, men når jeg får ånden over meg så kaster jeg meg over kunsten. I tillegg er jeg opptatt av hage, Jeg har vært politisk aktiv i mange år, men nå følger jeg bare med fra sidelinjen, sier han.

LES OGSÅ: Per Bjarne Elle har sluttet som rektor i Nannestad

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TRIVES: Atle Solberg Berland, ny rektor ved Nannestad vgs., trives godt i Nannestad.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no