15. des
AVKLARING. Flyplasskommunene venter på en endelig avklaring for båndlegging av arealer til en eventuell 3. rullebane på Oslo Lufthavn
 
- Nå må det bli slutt på omkampene for hvor 3. rullebane skal komme
NANNESTAD. Christian Bendz (H) mener man snarest mulig må få avklart plassering for en eventuell 3. rullebane på Oslo Lufthavn.

Publisert: 06.nov.2015 06:44
Oppdatert: 27.jan.2017 13:37

- Nå må det bi slutt på omkampene. Avinor har anbefalt å båndlegge arealet i øst, det vil si i Ullensaker. Man kan ikke drive omkamp helt til spaden settes i jorda. Det må være i alle berørte kommuners interesse å få en avklaring slik at man kan planlegge framtidig utvikling, sier Bendz, gruppeleder for Nannestad Høyre.

- Man må lytte til det fagfolk har kommet fram til.

- KAN IKKE VENTE

Nyvalgt ordfører i Ullensaker, Tom Staahle (Frp), gikk før valget ut med at han ikke ønsker en 3. rullebane i øst, og mente arealet måtte båndlegges i vest, det vil si i Nannestad.

- I ettertid har han moderert seg og mener det ikke vil bli behov for en 3. rullebane. Denne kampen er tapt. Vi kan ikke vente lenger før vi får en avklaring. Alle signaler fra Stortinget tilsier at østlig alternativ vil bli vedtatt, i tråd med OSLs anbefalinger, sier Bendz.

KONFLIKT

Ullensakerordførerens utspill om at en 3. rullebane må ligge i Nannestad har også ført til at samtaler om en eventuell kommunesammenslåing er lagt på is fra Nannestad-ordfører Hans Thues (Ap) side.

- All fornuft, som også Avinor konkluderer med, tilsier at det beste alternativet, som berører færrest mennesker, er i øst. I Nannestad vil det gå hardt utover landbruket. Mange gårder må legges ned. I tillegg går om lag 200 boliger tapt, sier Bendz.

MULIG AVKLARING I ÅR

Nils Aage Jegstad, som er stortingsrepresentant for Høyre, gikk i valgkampen ut med at Stortinget vil vedta det østlige alternativet før nyttår.

- Dette er en sak vi har jobbet mye med i vår, og det er viktig for berørte kommuner å få en avklaring på hvor en eventuell 3. rullebane kan komme. Østre alternativ er foretrukket av alle instanser. Avgjørelsen vil etter all sannsynlighet bli tatt av Stortinget innen utgangen av dette året. Dette har vært en verkebyll i mange år, og det er derfor viktig med en avklaring så snart som mulig. Etter alle solemerker vil det være arealet på østsida som blir valgt, uttalte Jegstad til EUB.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no