17. jan
På jakt: Akershus fylkeskommune er på desperat jakt etter et egnete lokaler. 20 millioner er satt av og skal brukes på ny og moderne tannklinikk. Varaordfører Lars Birger Salvesen (KrF) sier alt nå kan skje.
 
– Nå kan tannklinikken havne på Råholt
Planen var å bite seg fast i Sundet, men hittil har ikke fylkeskommunen funnet egnede lokaler. Resultatet kan bli at de må se utenfor kommunesenteret.

Publisert: 03.apr.2018 06:00
Oppdatert: 02.apr.2018 22:15

Fylkestingen har for lengst vedtatt å bruke 20 millioner kroner på ny og moderne tannklinikk. Planen og ønsket har hele tiden vært at denne skal ligge i Sundet. Men tiden går og fortsatt er ingen løsning på plass.

Sprengt kapasitet i flere år

– Vi har fortsatt ikke fått noen løsning når det gjelder nye lokaler. Vi har hatt en ny annonsering, men vi er ikke ferdige med å undersøke detaljene rundt henvendelsene etter denne, sier Kirsten Nerheim Ahlsen, direktør for tannhelsetjenesten i Akershus fylkeskommune. Eidsvoll Tannklinikk holder til i Rådhusgata 8 i Eidsvoll sentrum i dag. Men der har kapasiteten vært sprengt i en årrekke allerede

– Ny tannklinikk er prekært. Vi har ventelister på behandling, og kaller nå inn pasienter som skulle vært inne i mai, uttalte klinikksjef og tannlege Pernille Nordbak Øsmundset til EUB i oktober.

Nå – snart et halvt år senere – pågår jakten fortsatt.

– Det er et stort behov for å finne fram til en løsning når det gjelder nye lokaler og dette har høy prioritet, understreker Nerheim Ahlsen overfor EUB.

Førstevalget er Sundet

Fylkesvaraordfører Lars Birger Salvesen (KrF), selv fra Eidsvoll, følger saken tett. Han sier hovedønsket fortsatt er en ny lokasjon i Eidsvoll sentrum, men at også andre steder nå kan bli aktuelle.

– Det er etter mitt syn ingen tvil om at et nytt lokale for tannklinikken bør ligge i Eidsvoll sentrum. Sundet er under utvikling, og en tannklinikk vil også være viktig i det lyset. Samtidig virker det svært vanskelig å finne egnede lokaler der. Derfor er det også naturlig å se på andre muligheter. Vi er kommet så langt på overtid i prosessen nå at tannklinikken kan havne på Råholt. Vi kan heller ikke utelukke at man kan bli tvunget til å flytte den ut av kommunen, sier Salvesen.

– Hva tenker du bør skje i denne saken?

– Jeg har savnet en større offensivitet fra kommunens side i denne saken. Tannklinikken er viktig for innbyggerne, sysselsetter mange mennesker i kommunen og er viktig å ha i et sentrum. Kommunen bør være på tilbudssiden, være en døråpner og gjøre det de kan for å finne mulige løsninger, sier Lars Birger Salvesen.

Jakt på ny tannklinikk

  • Ny tannklinikk i Eidsvoll – som dekker befolkningen på Øvre Romerike – har stått øverst på ønskelisten i flere år.
  • Fylkestinget vedtatt å bruke 20 millioner på ny og moderne tannklinikk.
  • Nytt lokale bør være på minimum 420 kvadratmeter, og det er behov for ni behandlingsrom.
  • Det nye lokalet bør ligge på bakkeplan.
  • Fylkespolitikerne skal behandle en ny sak nå som påsken er over over.
 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no