20. apr
HER KOMMER POLET. Senterleder ved Amfi Eidsvoll, Nina Kristengård, er glad for å kunne fortelle at her kommer det polutsalg.
 
– Nå kan vi stoppe handelslekkasjen til Jessheim
RÅHOLT. Så er det klart: polet skal åpne utsalg på Råholt, nærmere bestemt Amfi Eidsvolls underetasje. Forberedelsene er allerede i gang slik at den nye leietakeren kan flytte inn til høsten.

Publisert: 01.jun.2017 08:30
Oppdatert: 01.jun.2017 08:58

Senterleder Nina Kristengård legger ikke skjul på at hun er glad for tingenes tilstand.

– Dette betyr omsetningsøkning, flere besøkende og at vi blir et fullt ut senter – og ikke minst at nå kan vi stoppe handelslekkasjen til Jessheim, sier hun.

BUTIKKER MÅ FLYTTE PÅ SEG

– Egentlig ville polet åpne allerede i juni, men det gikk ikke. Underetasjen er fylt opp av butikker, og de må vi rokere på. Det har vært en lang prosess. I utgangspunktet var det tøft for noen, men alle vil ha pol, så det har gått seg til og leietakerne har vært velvillige. Det er viktig for oss at alle er fornøyde, sier Kristengård.

Hun forteller at Kid flytter opp, og at Match dermed får et mindre lokale. Lekebutikken og Panduro skal inn i lokalet etter Kid, mens Hansen og Dysvig blir mindre og skyves nedover. Dyrebutikken flytter etter, og så blir det plass til polet.

– Jeg mener det er relevant å sammenligne oss med Romerikssenteret på Kløfta. Der omsetter polet for rundt 50 millioner på årsbasis, og det vil nok bli ganske likt her. Jeg kjenner til de som skal jobbe her, og det er flinke og erfarne folk, sier senterlederen.

FLYTTER VEGGER Hun forteller at senteret begynner å forberedes polets komme allerede til uka.

– Vi starter oppe. I vår bransje er det lett å ominnrede på kort tid. Vi begynner med å flytte noen lettvegger, og så kan Kid flytte opp i august. Dette skal gå greit – det mest spennende er dyrebutikken. Det er noe spesielt å flytte på dyr. Kundene våre har vært veldig opptatt av at pol på Råholt, og det er en glede å kunne fortelle at nå kommer det!

– SKAL FEIRE MED ET GLASS VIN

Trond Nilsen har sittet på underskriftsaksjon for å få polet til Råholt. Da representerte han Råholt Vel og Søndre Eidsvoll 60+. Han ser ikke bort fra at han kommer til å feire polet med et glass godt vin i helgen.

– Nå har jeg sliti for detta noen år, og senterledelsen ser ikke bort fra at de 3000 underskriftene vi samlet inn er en av årsakene til at polet bestemte seg for Råholt-butikk. Det gikk hardt for seg noen ganger. Vi ble spyttet på og enkelte var negative fordi de trodde polet i Sundet ville bli lagt ned. Nå ser jeg fram til åpningen, og det hadde vært veldig moro å få klippe snora, ler Nilsen.

TATT SIN TID

Halvor Bing Lorentzen, kommunikasjonsdirektør i AS Vinmonopolet, sier at det har tatt sin tid, men at han nå er glad for at polet kan åpne senhøstes.

– Etter at vi besluttet å åpne nytt utslag på Råholt, har det tatt sin tid med interne prosesser. Men nå er alt på plass. Vi har sendt en søknad til Eidsvoll kommune om å få åpne pol med beliggenhet på Amfi Eidsvoll, sier Halvor Bing Lorenzen, kommunikasjonsdirektør i AS Vinmonopolet til EUB.

– Det blir i senterets underetasje, og vi åpner senhøstes, men i god tid før jul. Det har vært viktig å finne et sted hvor kundene våre er, hvor det er god lagringsplass og god tilgang for varelevering, i tillegg til at det er godt med parkeringsplasser, sier han.

FELLES SJEF

Lorentzen opplyser at polet i Sundet og på Råholt vil få felles butikksjef.

– Robert Johansen, som nå er ansvarlig i Sundet, vil få samme oppgaven på Råholt. Betjeningen vil nok også alternere mellom de to butikkene, men vi vil nok i tillegg har behov for mer hjelp.

– Vil polet på Råholt få negative konsekvenser for butikken i Sundet?

– Nei, det er ikke noe som berører Sundet i negativ grad, bortsett fra at utsalget på Råholt nok vil bli noe større i areal.

LES OGSÅ: Politikerne vil ha to pol i Eidsvoll

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no