18. aug
VIL FÅ RETT. - Det er jeg som kommer til å få rett, uttalte Olav Resaland (Ap) etter at skoledebatten var avsluttet. Han ønsker ny Vilberg barneskole på ungdomsskolens tomt og ny plassering av ungdomsskolen.
 
- Nei til Trolldalen
EIDSVOLL. Ap-representant Olav Resaland annonserte et rungende nei til barneskole i Trolldalen da kommunestyret i kveld behandlet rapporten fra skolestrukturutvalget.

Publisert: 17.jun.2014 19:13
Oppdatert: 27.jan.2017 12:16

Resaland oppnådde i hvert fall å få fart på debatten.

- Jeg er overrasket over at utvalget vil flytte Vilberg barneskole til den gamle skoletomta i Trolldalen på Styri. Jeg trodde ideen om skole der var død, uttalte han.

DYRT

- Rapporten har den svakhet at det ikke trekkes noen økonomiske konsekvenser av å flytte skolen. Det kommer til å koste oss flere titalls millioner kroner. Vegen dit er smal og mangler fortau. Nå skal vi prioritere svømmeopplæring. I så fall må vi sette opp busser fra Trolldalen til svømmehallen. Slikt er helt unødvendig når vi har plass på Vilberg, uttalte han.

DEBATTEN

- Jeg stiller også spørsmål ved Trolldalen, uttalte John H. Retterås (EDB).

- Resaland begynner i feil ende, mente Anders Klaseie (Sp).

- Vi må først se på mulighetene, og Trolldalen er et konstruktivt forslag. Det er 30 år siden utbyggingen på Styri. Nå flytter de som bygde da, inn i leiligheter, og yngre barnefamilier tar over eneboligene, påpekte han.

- Enig med Klaseie. Jeg er ikke så skeptisk til Trolldalen. Vi bygger skole for et 30-40 års perspektiv. Eidsvoll blir større og trenger flere elevplasser, uttalte Terje Tønnessen (Frp).

ØKONOMISK BEKYMRING

- Jeg merket meg Resalands bekymringer for økonomien. Kostnadene er forferdelig viktige, uttalte Tord Langmoen (KrF).

- Det er positivt at utvalget har holdt fristen, men det blir mye «føleri», og rapporten er uten tanker omkring de økonomiske konsekvensene av sine forslag, påpekte Wenche Hoel Ulvin (H).

- Vent til høringsuttalelsene kommer i september. Det er ingen nå som vet nok om de økonomiske konsekvensene, uttalte Torstein Owe (SV).

KAMP FOR FINSTAD OG FEIRING

Knut Bakkehaug (V) signaliserte klar motstand mot å legge ned Finstad skole, slik Høyre og Frp har gått inn for.

- Miljøet rundt skolen må tas med i vurderingen, mente han.

Hans A. Øberg (Ap) var inne på det samme:

- Skole er mer enn bare skole. Det er også tilhørighet, og vi har lokalsamfunn der skolen er sentral, sa han og nevnte spesielt Feiring.

TIL ORIENTERING - FORELØPIG

Det var ikke lagt opp til noen konklusjon i kveld, og debatten ebbet ut med at et enstemmig kommunestyre tok rapporten fra skolestrukturutvalget til orientering.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no