19. jul
 
- Nesten galskap, men fyttirakkern så gøy
Fartsentusiaster innen motorsporten samlet seg til årets høydepunkt, da det ble arrangert mesterskap i dragracing denne helga.

Publisert: 31.jul.2017 06:00
Oppdatert: 31.jul.2017 12:25

Det er fart og spenning som gjelder, og hastigheter som nesten ikke er til å forstå, når det konkurreres i sporten dragracing. Noen av førerne som suser over målstreken på den 402 meter lange banen sitter bak rattet i dragsterne i opp mot 400 km/t.

HUSKER DU DENNE: Flyttet like godt inn på racingbanen

SMÅ MARGINER

– Det er ganske vilt, medgir pressekontakt Anette Ravneberg Riiser.

Når det skal kjøres på dette nivået er naturlig nok høyt fokus på sikkerhet, og den minste regndråpe kan medført at arrangementet hadde gått i vasken.

– Heldigvis har vi hatt topp forhold og vi er veldig godt fornøyd med gjennomføringen, sier Riiser.

Rundt om på området var det hektiske forberedelser før start, og blant dem som finpusset på siste detaljer var Bjørn Jensen fra Jessheim - har to aktive døtre.

ÅRETS HØYDEPUNKT

– Dette er familieprosjekt, og vi er en fartsglad familie. Jeg har selv kjørt motorsykkelen du ser her, forklarer Jensen, og viser fram en Kawasaki ZX14R Super Gas Bike. Syklene som blir brukt er ikke noe man kan kjøre veien med.

– Nei, da blir man nok stoppet ganske fort, smiler Jensen.

Dattera Emilie som stilte til start på sykkelen har en rekord på 10,16 sekunder på banen. Gjennom vinterhalvåret går tiden med til å mekke og forberede sommersesongen, og for familien er det ekstra stas når det kjøres på hjemmebane.

– Årets absolutte høydepunkt. Banen på Gardermoen må sies å være Europas beste, sier Jensen.

I ALLE ALDRE

I helga møttes både rutinerte dragsterdeltakere og ikke minst alle de barn og unge som driver med sporten rundt om i landet. For Ole Kristoffer Steen Aas (11) fra Maura var det ekstra stas å henge med sine jevnaldrende venner som var på besøk for å kjøre på Gardermoen-banen i helga.

– Det har ikke gått så bra med kjøringen, men det har vært en bra helg hittil likevel, konkluderer han.

De unge motorsport-rekruttene er klare på hva som er best med å kjøre dragracing.

– Det er bare superkult, og vi er mange som er venner. Det er grisetøft å kjøre på banen her, sier Håvard Kongsem (12) fra Rauland.

Av de lokale utøverne fra Øvre Romerike var det flere som oppnådde gode resultater i helga. Mia Jensen fra Jessheim tok sølv i helgens runde i NM/EDRS. Madelen Andersen fra Råholt tok 1. plass i sin klasse for Junior Car.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no