23. sep
REKORDÅR: – Da vi passerte mai måned i år hadde vi allerede solgt mer softis enn i hele fjor, sier daglig leder hos Nebbenes kroer, Morten Østnor. Arkivfoto
 
Nesten ingen i landet spiser mer is
Den langvarige tropevarmen har resultert i salgsrekord på salgsrekord.

Publisert: 02.aug.2018 06:00
Oppdatert: 02.aug.2018 11:39

Ferieturister på farten langs E6 og badegjester til og fra Hurdalssjøen har stoppet hos kroene for å kjøle seg ned i heten.

– Jeg har ikke de eksakte tallene foran meg akkurat nå, men dette er uten tvil et rekordår for is-salg hos oss, forteller daglig leder Morten Østnor. Eidsvollingen sier videre at det er én type is som skiller seg ut hos kroene i Ormlia:

– Både pinne- og kuleis selger bra, men salget av softis har vært helt ekstremt i år. Ved utgangen av mai i år hadde vi allerede solgt mer softis enn i hele 2017, sier veikro-sjefen.

MILKSHAKE

Gitte Waaler hos Mix på Råholt og Knut Kopperud i Kopperud-kiosken på Dal merker at eidsvollingene ønsker å kjøle seg ned.

– Vi har en vesentlig økning i salget av is i år. Leverandøren vår, Hennig-Olsen har tidvis slitt med å dekke den store etterspørselen, sier Waaler.

– Det har vært et enormt salg i sommer, bekrefter Knut Kopperud, som i tillegg er viden kjent for milkshaken han serverer.

– Den er fortsatt populær, ja, humrer Kopperud, som tilbyr milkshake med de klassiske smakene av jordbær og sjokolade.

- GØY Å VÆRE ISKREMFABRIKK

Rita Kristin Broch, administrerende direktør, forteller at de jobber døgnet rundt for å dekke den enorme etterspørselen av is.

– Norge har i 2018 opplevd og opplever tidenes sommer og i disse dager er det virkelig gøy å være iskremfabrikk i Nittedal. Vi i Diplom-Is har hatt tidenes salgsrekord i mai, juni og juli med ca. 26 prosent vekst i forhold til fjoråret. På Krone-Is 6 pk. har veksten vært på opp mot 60 prosent. Ser vi på tall kun fra Romerike/Eidsvoll er det enda mer gledelig. Her er veksten i forhold til fjoråret på hele 44 prosent i juli. Dette er blant de aller beste salgstallene i landet. Oppland/ Hedemark/ Buskerud har til sammenligning hatt 30 prosent vekst, mens Trøndelag ligger på 14 prosent vekst. Som en kuriositet kan vi fortelle at vårt salg av iskrem i juli var seks ganger så høyt som salget i januar, forteller Broch.

TI PÅ TOPP

Diplom-is har på forespørsel fra EUB hentet ut denne lista over deres mest populære is på Romerike:

1. Diplom-Is Royal Trippel
2. Diplom-Is Sandwich
3. Diplom-Is Krone-Is Jordbær
4. Diplom-Is Snickers
5. Diplom-Is Lion King Size
6. Diplom-Is Krone-Is sjokolade
7. Diplom-Is Dream Gresk Yoghurt
8. Diplom-Is Royal Pistasj
9. Diplom-Is Royal Mandel
10. Diplom-Is Gigant

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no