22. apr
Viktig: Tone Trøen (H) er glad det er avklart hvor tredje rullebane kan komme.
 
– Noe annet ville vært helt uansvarlig

Publisert: 29.nov.2017 15:00
Oppdatert: 30.nov.2017 11:23

– Vi vant konkurransen om hovedflyplassen. Det misunner mange oss, sier stortingspolitiker Tone Wilhelmsen Trøen (H). Hun mener det er var riktig og viktig at regjeringen avklarte hvor en eventuell tredje rullebane skal ligge.

Utspillet kommer etter at stortingspolitiker Sigbjørn Gjelsvik (Sp) gjennom EUB ba regjeringen svare på hvor mange år det skal gå før berørte innbyggere, næringsliv og kommuner på Øvre Romerike får avklart hvorvidt det blir en tredje rullebane.

– Jeg synes virkelig Sigmund Gjelsvik snur situasjonen rundt tredje rullebane helt på hodet. Jeg er glad for og har vært pådriver for at trasévalget for en eventuell tredje rullebane ble avklart. Nettopp fordi kommunene må få anledning til å planlegge. Noe annet ville ærlig talt vært uansvarlig. Den rødgrønne Regjeringen vegret seg og tok aldri et valg. Det mener jeg er feigt. Vi vant konkurransen om hovedflyplassen, det misunner mange oss. Nå handler det om å ta ansvar, både for veksten i regionen i generasjoner framover og sikre at ikke områder som kan bli utsatt bygges ut, sier Wilhelmsen Trøen. Hun mener det ville vært fullstendig uholdbart å ikke velge trase for en mulig tredje rullebane.

– Det betyr ikke at vi skal ta lett på støyplager og andre vekstutfordringer, men de må håndteres og løses i fellesskap mellom våre kommuner. Flytrafikken kommer etter all sannsynlighet, som annen infrastruktur, til å ta store steg i miljøvennlig og støysvakere retning i årene framover, sier Wilhelmsen Trøen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no