19. aug
FRAMTIDA: – Råholt vokser raskt. Vi må tenke fortetting og se langt framover, sier Finn Harald Pettersen som er leder i Eidsvoll Næringslivsforum.
 
– Om 15–20 år er Råholt en by
– Tenk nytt, tett og langsiktig, oppfordrer lederen i Eidsvoll Næringslivsforum, Finn Harald Pettersen.

Publisert: 19.nov.2017 12:00
Oppdatert: 18.nov.2017 17:12

Næringslivsforumet savner en tettere dialog med kommunen, og har nå kommet med et langt høringsinnspill til kommunedelplanen for Råholt som snart skal vedtas.

IDÉMYLDRING

– Jeg savner idémøter. Vi bør komme sammen og skape en dialog der både utbyggere, innbyggere og kommunen deltar, sier Finn Harald Pettersen.

– Vi bor i indrefileten på Østlandet. Råholt må utvikles slik at det fortsatt blir et godt sted å bo. Vi må tørre å drømme om hvordan utviklingen skal bli. Det kommer flere og flere innbyggere. Det vil føre til fortetting. Jeg savner helhetlige og større tanker. Vi skyter oss sjøl i beinet ved å tenke snevert for å spare penger.

FRAMTIDSRETTET TENKING

Lederen for næringslivsforumet synes kommunedelplanen legger opp til for kortsiktige mål. Han vil se mye lenger framover.

– Vi må slippe ned garden og tenke hvordan det blir i 2030–2040. Da er Råholt en by. Vi må tenke fortetting og et tydeligere sentrum med gater og forretninger. Det er ikke ønskelig å ha kornproduksjon på trappa til Amfi Eidsvoll. Jeg er heller ikke fremmede for å rive noen av de gamle industribyggene – i samarbeid med eierne – for å få et mer moderne sentrum, sier Pettersen.

Har investert 100 millioner i tre store Råholt-prosjekter: – Nå trenger vi ansvarlige politikere

– BYGG HØYT

Kommunedelplanen foreslår ei grense for byggehøyde på åtte etasjer vest for Trondheimsvegen.

– For meg kan grensa gjerne settes enda høyere. Vi må tenke fortetting, og vi må tenke parkeringsplasser. Vi kommer fortsatt til å være avhengig av bilen, sier Pettersen.

Øst for Trondheimsvegen er foreslått byggehøyde maksimalt fire etasjer bortsett fra rett på andre siden av Eidsvoll Verk stasjon.

– Det er greit for å ta vare på den eldre villabebyggelsen som er der, sier Finn Harald Pettersen.

KOMPETANSEBEDRIFTER

Eidsvoll kommunen har lav skatteinngang per innbygger. Det er blant annet begrunnet med at befolkningen har lavere utdanning og inntekt enn gjennomsnittet.

En fattig kommune sliter, og det er begrenset hva man har av midler å sette inn for å møte befolkningsveksten.

– Da må vi se på hvilke målgrupper vi ønsker, sier Pettersen.

– Det er ikke nåværende eidsvollinger som fører til veksten på Råholt. Det er innflyttere. Vi må tenke på hvilke grupper vi ønsker. Ett tiltak bør være å jobbe aktivt for å få hit kompetansebedrifter som krever medarbeidere med utdanning på master- og doktorgradsnivå, sier Pettersen.

KOMMENTAR: Å gjøre Råholt sentrum til et sentrum er ikke gjort i en håndvending

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no