25. jun
Sjefer i dag: Morten Huse (Ullensaker), Jan Vidar Karlsen (Eidsvoll og Hurdal) og Bjørn Hoff (Nannestad og Gjerdrum) er lensmenn i dag.
 
Politireformen: – Omorganiseringen klar til mai neste år
Sjefene til de nye tjenesteenhetene i politiet er ikke plukket ut. Medarbeiderne kartlegges nå for å finne ut hvilke arbeidsoppgaver de skal ha i framtida.

Publisert: 29.sep.2017 06:00
Oppdatert: 29.sep.2017 07:06

Løpet for politiansatte er i full gang, og flere har søkt seg til utlyste stillinger. Det knyttes stor spenning til hvem som blir sjefer ved de nye tjenesteenhetene, som er det nye navnet for lensmanns- og politistasjonsdistrikt. Morten Huse (Ullensaker), Bjørn Hoff (Nannestad og Gjerdrum), Jan Vidar Karlsen (Eidsvoll og Hurdal) og Bernt-Ingar Jahren (Nes) er lensmenn nå.

– Det er ikke bestemt hvem som skal bli ledere ved de nye tjenesteenhetene ennå. Øst politidistrikt gjennomfører nå et personalløp hvor medarbeiderne blir kartlagt og vurdert i forhold til hvilken rett og plikt de har til tilsvarende stillinger vi skal ha etter omorganiseringen. Etter planen skal omorganiseringen av Øst politidistrikt som følge av reformarbeidet være klar til mai neste år, sier Elisabeth Bråten Engen, lensmann i Lørenskog og prosjektleder for nærpolitireformen.

LES OGSÅ: - Nærpoliti er viktig for nærmiljøet 

– Vil være passkontor

– Må alle ansatte søke på stillinger ved de nye enhetene?

– Når det gjelder hvordan skal organisere disse stedene pågår det et internt arbeid hvor de nye lederne for driftsenhetene, tilsvarende de gamle politidistriktene, Romerike og Follo-Østfold, er med, sammen med visepolitimester og representanter for de ansatte. Det vil etter planen bli bestemt i slutten av oktober, svarer Bråten Engen.

–Vil det bli passkontor ved alle stasjonene?

– Ja, det vil være et passkontor ved alle tjenestestedene inntil videre. Justis- og beredskapsdepartementet skal beslutte hvor mange som skal opprettholdes.

– Hvordan blir ekspedisjonen lagt opp?

LES OGSÅ: - Vi vil beholde lensmannen

Fleksible åpningstider

– Alle tjenestesteder skal ha ekspedisjoner med publikumsmottak som er åpne flere eller alle dager i uken. Der kan innbyggerne blant annet levere anmeldelser og søknader, i tillegg til å få veiledning om politiets tjenestetilbud. Tjenestestedene skal ha fleksible åpningstider som gjør det mulig å få utført tjenester utenfor kontortid minst én dag i uken, sier hun.

Slik er det nå

Ullensaker lensmannsdistrikt: Består av kommunene Ullensaker, Nannestad og Gjerdrum.

Gardermoen politistasjonsdistrikt: Opprettholdes som egen tjenesteenhet grunnet kompleksiteten som ligger til landets hovedflyplass. Antall reisende utgjør cirka 80.000 per døgn.

Eidsvoll lensmannsdistrikt: Består av kommunene Eidsvoll, Hurdal og Nes. Nes som underliggende tjenestested.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no