17. jun
 
- På denne dagen vil vi inkludere alle
Elevene som holdt dagens tale på Kringler-Slattum skole mener vi som er så heldige å bo i Norge må inkludere alle.

Publisert: 17.mai.2018 22:10
Oppdatert: 18.mai.2018 14:17

– Alle land har sin måte å feire nasjonaldagen på. Vi i Norge tar på oss finstasen og går i tog for så å tilbringe tiden med familie. Det er unikt for Norge at det er barna som er satt i fokus på nasjonaldagen. Det er en tradisjon vi må prøve å ta vare på, sa Vilde Stolt blant annet i sin tale.

Inkludere alle

Ole-Teodor Heimlund leste et 17.-maidikt hvor ett av versene lyder: «På denne dagen vil vi feire, hvor heldige vi er som i dette landet bor, på denne dagen vil vi inkludere alle, både liten og stor».

Nettopp det å ta vare på hverandre var også et budskap Svein Filtvedt Elgvin, sokneprest i Holter menighet, hadde med i sin tale.

Ta vare på hverandre

– 17. mai handler om at vi er en nasjon hvor vi skal ta vare på hverandre. Det var det det startet med i 1814, med lovene som ble lagd der. Man må prøve å møte hverandre med godhet og respekt, sa Filtvedt Elgvin.

På tradisjonelt vis ble det også mye moro med leker på skolegården. Fra grillen ble det solgt pølser og hamburgere, og selvsagt sto brus og is også på menyen.

Sykehjemmet

Barnetoget fra Preståsen skole gikk fra Nannestad kirke, via Nannestad sykehjem, hvor beboere og ansatte fikk oppleve feiringen av nasjonaldagen.

Toget gikk deretter til  Preståsen skole hvor det også holdes på tradisjonene 17.-maifeiringen er for Norge.

LES OGSÅ: Imponerende borgertog på Jessheim 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TALERE: Dagens tale på Kringler-Slattum skole ble holdt av fra v: Linnea Nyhus Nordvold, Vilde Stolt, Tuva Fjellheim Myrén, Andreas Hermansen Sveen og Ole-Teodor Heimlund.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no