20. sep
GJENKJENNELSE. Arealplanlegger Geir Sunde Levang og plansjef Sissel Pettersen sier mye av vinnerutkastets intensjoner vil ses igjen i det nye planforslaget.
 
– Plutselig var plankartet «gammelt»
SUNDET. Ny plan- og bygningslov kan være noe av årsaken til at realiseringen av vinnerutkastet stoppet opp.

Publisert: 23.mai.2017 06:00
Oppdatert: 23.mai.2017 06:33

– Kommunen har gjennomført flere prosjekter, som den nevnte paviljongen med torget og deler av elvepromenaden, slik den er vist i vinnerutkastet. Det er allikevel gjennomført enkelte større prosjekter, som for eksempel blokka ved Vinmonopolet. Men andre steder har andre utbyggere fulgt etter i større grad enn for Eidsvoll sentrum, foreløpig, sier arealplanlegger Geir Sunde Levang.

Han viser til at ganske mye er bygd, men at dette helst ligger noe utenfor sentrum.

– Dette er for så vidt noe som er felles for andre tettsteder i regionen. Prosjekter realiseres ikke nødvendigvis innenfor sonen man oppfatter som «sentrum». Ut ifra dialogen med utbyggere og fagpersoner som er aktive rundt det som skjer i Sundet nå for tiden, virker det ikke som om det har vært reguleringsplanen i seg selv som en brems. Men mulig det ikke var god timing at man fikk ny plan- og bygningslov omtrent samtidig som reguleringsplanen ble vedtatt. Plutselig var plankartet «gammelt». Sentrale stikkord for at utvikling gjerne ikke har skjedd som ønsket: Markedet, markedsføring og oppfatningen av avstanden til Oslo (E6), sier han videre.

Han framhever at vinnerutkastet først og fremst resulterte i at kommunen fikk utarbeidet en temmelig detaljert og gjennomtenkt reguleringsplan for Eidsvoll sentrum.

– Veilederens hensikt er å gi retningslinjer for utforming av hele gatemiljøet i sentrumsområdet. I tillegg til nevnte formingsveileder, består reguleringsplanen av en illustrasjonsplan og en trafikkplan, som enda mer detaljert illustrerer intensjoner med reguleringsplanen, sier Sunde Levang og legger til at mye av vinnerutkastets intensjoner vil kunne ses igjen i det nye planforslag.

LES OGSÅ: De nye Sundet-planene blir møtt med positiv respons

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no