25. jun
 
– Politikere lover mye de ikke får til
Elevene ved de videregående skolene har avsagt sin dom over de politiske partiene.

Publisert: 06.sep.2017 21:00
Oppdatert: 06.sep.2017 21:33

– Jeg har vel ikke mye tillit til partiene, generelt sett. Politikere lover mye de ikke får til, men de får jo til mye også da, sier Rebecca Brenna fra Råholt, 3.-klasseelev ved Nannestad videregående skole.

Hun stemte på skolevalget, og har også som førstegangsvelger forhåndsstemt og sagt sitt i «det ordentlige valget».

– Jeg hadde egentlig bestemt meg for hvilket parti jeg skulle stemme på for lenge siden, men undersøkte de andre partiene også. Jeg endte på det jeg i utgangspunktet hadde tenkt skulle få min stemme. For meg er helsepolitikk det aller viktigste, sier Brenna.

HELSE og ELDREOMSORG

Emilie Ylven Westgaard, også hun 3.-klasseelev, stemte på skolevalget, og forteller at hun også skal gi sin stemme til det partiet hun mener passer henne best på valgdagen hjemme i Gjerdrum.

– For meg er helse- og eldrepolitikk det viktigste. Jeg hadde ingen problemer med å bestemme meg for hvilket parti som skulle få min stemme. Jeg hadde bestemt meg for lenge siden, og ingen andre partier har greid å overbevise meg, sier Ylven. Westgaard.

Verken Brenna eller Westgaard ønsker å røpe hvilken stemmeseddel de la i stemmeurna.

SV MEST FRAM

På Øvre Romerike hadde SV størst framgang med 3,8 prosent, sammenlignet med skolevalget ved kommunevalget for to år siden.

– Dette har vært en utrolig laginnsats. Mange SU-medlemmer deler denne seieren. Stadig flere unge melder seg inn i SU. Det gir oss styrke til å vokse videre framover. Vi skal kjempe for et grønt og rettferdig Norge, sier Balder Olafsen (SU).

Også 1.-kandidat for SV i Akershus, Nicholas Wilkinson, er fornøyd etter skolevalget.

– Dette er fantastiske resultater. SV går mest fram på Øvre Romerike. De unge vil ta kampen mot de økende forskjellene, og for et grønnere Norge, sier Wilkinson.

Mani Hussaini, AUF-leder og stortingskandidat for Arbeiderpartiet i Akershus, er også godt fornøyd med resultatet.

– Arbeiderpartiet gjør med 29,4 det beste skolevalget i Akershus noensinne. Dette viser at ungdom i Akershus har fått nok av Høyre/Frp i regjering og vil ha en ny regjering som prioriterer 3000 flere lærere i skolen, bedre klimapolitikk og et trygt arbeidsliv foran skattekutt, sier Hussaini,


 
Skoleresultater
Samlede resultater
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no