22. apr
 
– Selvlaget pizza smaker best!
Helin (9) og Emil (6) var ikke i tvil om hvilken aktivitet som var aller best under Barnas Kulturdag i kulturhuset lørdag.

Publisert: 23.okt.2017 06:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:18

Utover formiddagen vokste køen utenfor kantina i foajeen, men ventetiden var verdt hvert minutt, i følge to av dagens unge pizzakokker. 

PAUSE-PIZZA OG MANGE OPPLEVELSER

– Jeg har lagd verdens beste pizza! konkluderte Emil Olsen Anonsen, som hadde komponert en klassisk skinke og oste-pizza, med litt hjelp fra de voksne kokkene inne på kjøkkenet. 

Mens pizzaen sto i ovnen ventet han spent på resultatet, sammen med Helin Zaman Ali, som hadde gått for en vegetarisk variant.

– Det ble en klassisk pizza margherita, en sånn med bare tomatsaus og ost, fordi jeg er vegetarianer. Jeg pleier ellers å bruke grønnsaker på pizza, og synes det er kjempegodt, forklarte hun. 

Da resultatet kom på bordet var begge strålende fornøyd. 

–Mmm, kjempebra. Det har vært ganske mye å gjøre her i dag, og da blir man skikkelig sulten, slo de to fast, mens pizzaen gikk ned på høykant. 

ÅPENT HUS HOS KULTURSKOLEN

Barnas Kulturdag gikk av stabelen for fjerde gang denne helgen, og i år var det et mylder av ulike aktiviteter og opplevelse for både store og små

– Vi bor her på Jessheim, og fikk besøk av familie med barn denne helga, og tenkte at dette skulle vi jammen få med oss. Det er et kjempebra arrangement, og barna stortrives. Vi prøver å få med oss alt vi rekker, sier Emils tante, Ragnhild Olsen. 

Det var nemlig ikke lett å velge mellom alle de ulike tilbudene som sto på plakaten for dagen. Kulturskolen var på plass og tilbød teater, sang og dans. I deres lokaler kunne de som ville, prøve seg på å spille mange ulike instrumenter. 

Madelen Langnes (10) spiller vanligvis saxofon i korps, men hadde lyst å prøve noe helt nytt – nemlig å spille bass, og det med band. 

Under kyndig veiledning fra musikklærer Vegard Dozko, fikk de som ville teste band-følelsen. På siden sto mamma Maria Langnes og fulgte med. 

– Her har det vært så mye å finne på i dag at vi har vært nødt til å planlegge og sortere litt. Nå blir det bandøvelse en stund, før turen går videre til neste aktivitet, forklarer hun lattermildt. 

VISER FREM KULTURMANGFOLDET

I de ulike musikkrommene inne på kulturskolen var det hektisk aktivitet, mens det inne i Kong Rakne derimot var full konsentrasjon som gjaldt. Der var det musestille i en godt fylt sal da André og Joachim fra Norsk Teknisk Museum sto på scenen med sitt utrolige Såpebobleshow. Dette var en, av få ting på plakaten, der det var nødvendig å løse ut billett – ellers var det meste gratis. 

– Det er enda flere aktiviteter i år enn det har vært tidligere, og vi legger opp til at det meste er gratis, og uansett til en rimelig pris, slik at alle kan være med, sier kulturkonsulent Arnfinn Håndstad Algarheim, som holdt i trådene for gjennomføringen av helgas arrangement. En rekke aktører innen kommunens kulturliv var på plass som bidragsytere i løpet av dagen. 

– Barnas Kulturdag er viktig for å synliggjøre både kulturhuset, biblioteket, og de ulike kulturtilbudene i kommunen, sier Algarheim. 

Fakta OM BARNAS KULTURDAG

  • Er et samarbeidsprosjekt mellom kulturhuset, kulturskolen, biblioteket og allmenn kultur. 
  • Ble arrangert for fjerde gang i år, og finner sted på høsten. 
  • Arrangementet er åpent for alle og er gratis. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
DAGENS BESTE. Helin Zaman Ali (9) og Emil Olsen Anonsen (6) storkoste seg med selvkomponert pizza da Barnas Kulturdag gikk av stabelen i kulturhuset lørdag ettermiddag.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no