22. aug
TIL TOPPS: Kiwi Eidsvoll-sjef Gaute Heimholt ble stemt fram som Øvre Romerikes rauseste sjef. – Jeg er både stolt og ydmyk, sier prisvinneren.
 
Kiwi-Gaute kåret til den rauseste sjefen
Juryen og publikum har talt: Gaute Heimholt, butikksjef hos Kiwi Eidsvoll, er Øvre Romerikes rauseste sjef. – Overraskende og ærefullt, sier han.

Publisert: 01.des.2017 12:00
Oppdatert: 01.des.2017 10:10

– Nå har vi kommet fram til dagens høydepunkt. Nå skal vi avsløre vinneren i jakten på den rauseste sjefen i vårt distrikt, innleder juryleder Gry Hosøy fra Nav.

I salen sitter næringslivsledere fra hele Øvre Romerike, på temamøte i regi av Innovasjons Gardermoen. På bakerste benk sitter en spent, nervøs og grønnkledd butikksjef og venter i spenning. Gaute Heimholt er én av fem finalister juryen valgte ut blant alle de nominerte. Disse har folket stemt på via en åpen avstemning på Facebook.

LES OGSÅ: Rauseste sjef-finalister kåret

Gi en mulighet og ansvar

– Vinneren er god på inkluderende rekruttering, tør å gi de med en hullete CV en sjanse og evner å skape et åpent og inkluderende arbeidsmiljø. Denne sjefen løfter opp og fram de som trenger de, gir dem en mulighet og ansvar. Vinneren er Gaute Heimholt, avslører Hosøy.

Salen bryter ut i applaus. En tydelig glad, stolt og beskjeden prisvinner får overrakt den skinnende pokalen.

– Det var veldig gøy og bli nominert, og overveldende og overraskende å bli stemt til topps. Det er veldig inspirerende og motiverende, sier Heimholt.

Han er butikksjef for 15 ansatte på Kiwi Eidsvoll, hvor han har vært sjef i 3,5 år.

Ser hver enkelt

Under én time etter prisutdelingen er Heimholt tilbake blant frukt, grønt, paller og bæreposer på Kiwi Eidsvoll, og i full gang med å fylle på varer, lage bestillinger og fordele arbeidsoppgaver.

– Hva er suksessoppskriften?

– Oi, det er vanskelig å svare på. Jeg tror det er å tørre og gi alle en sjanse, se potensialet og få fram det beste i dem. Gi dem tillit og ansvar. Jeg er mer opptatt av karakteren og ikke karakterene, sier butikksjefen.

Han bærer pokalen stolt gjennom butikken for å plassere den trygt på pauserommet. Underveis stoppes han spontant av kunder.

– Fy søren, vant du? Gratulerer. Jeg heiet på deg!, sier en forbipasserende.

– Det finnes ingen som deg. Vant du VM?, avbryter en annen.

LES OGSÅ: – Arbeidslivet trenger dem som våger å ta sjansen på å ansette de uten CV

Vinn-vinn-situasjon

Heimholt har en klar oppfordring til andre næringslivsledere,

– Ta sjansen, og gi andre en sjanse. Det skaper en vinn-vinn-situasjon. Det er flott å kunne bidra til å skape arbeidsplasser, samtidig som de er et viktig bidrag for bedriften.

Han suser gjennom porten og inn på det overfylte lageret med pokalen under armen.

– Forresten, jeg hadde ikke klart dette alene. Det er et teamarbeid. Jeg er heldig som har en så raus, varm og inkluderende gruppe kolleger som tar imot våre nye ansatte med åpne armer. Alltid.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
POKAL: Juryleder og sjef på Nav Ullensaker, Gry Hosøy, overrakte pokalen til prisvinneren Gaute Heimholt under kåringen torsdag.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no