21. okt
VIL FØLGE OPP: Avdelingsleder Rune Nordgård og rektor Stine Strøm ved Råholt ungdomsskole følger opp voldsepisodene skolen har opplevd de siste dagene.
 
Rektor: – Ser ingen sammenheng mellom voldsepisodene
Rektor Stine Strøm mener episodene ved Råholt ungdomsskole er uheldige, men ser ingen sammenheng mellom dem.

Publisert: 14.okt.2017 12:00
Oppdatert: 16.okt.2017 11:04

Rektor Stine Strøm vil fortsatt jobbe sammen med både foreldre, støtteapparat og kolleger i kommunen for å forsikre alle om at Råholt ungdomsskole er en trygg skole der stort sett alle elevene trives.

– Vi har jobbet med alle involverte i alle sakene, sier rektor Stine Strøm ved Råholt ungdomsskole.

– Vi har prosedyrer hvor vi snakker med de involverte, også deres foresatte. Alle sakene er behandlet innenfor det rammeverket vi disponerer, sier hun.

– ELEVENE BLIR OVERRASKET

Rektorens inntrykk er at de aller fleste elevene trives på skolen og ikke får med seg hendelsene når de skjer.

– Elevene blir overrasket når de leser om dette i avisen. De føler at de må stå til ansvar, kanskje for noe de ikke helt skjønner hva er. Jeg syns det er leit å bli framstilt i et dårlig lys, for jeg ønsker at alle skal ha det trygt og godt på Råholt ungdomsskole. Vi er avhengige av godt samarbeid med foreldre og foresatte, og det fokuset vi har hatt på oss skaper usikkerhet også hos dem. De spør seg om hva som er sant og ikke er sant, sier Strøm.

INFORMERER IKKE OM ALT

Hun sier at skolen, i samarbeid med de foresatte, vurderer de ulike hendelsene hver for seg, og at det ikke informeres om alt som skjer til andre.

– Etter den siste episoden i september valgte vi å sende ut en melding. Men vi har også personvernhensyn å ta, for vi må tenke på alle parter, også den som har gjort noe, sier Stine Strøm.

– Det er en vanskelig balansegang, for noen ganger har man lyst til å si hva som har skjedd og ikke har skjedd og være åpen om alt. Men vi må beskytte alle, sier hun.

Rektoren sier skolen har samarbeidspartnere de jobber sammen med når det er elever som trenger hjelp. Det er en rekke hjelpetiltak som kan settes i verk. Slike tiltak vurderes i hvert enkelt tilfelle.

KOMMENTAR: Vi må ta mobbing og voldsepisoder fram i lyset

UTVIDET INSPEKSJON

Råholt ungdomsskole har allerede i to år hatt utvidet inspeksjon. Det innebærer at lærere går rundt på skolen også når det er undervising.

– Det var en periode vi hadde problemer med at elever var på gangen i stedet for i timene. Det har vi løst på den måten at lærere nå går rundt hele skoledagen. Vi har også ekstra tilstedeværelse i klasserommene, rett og slett for å passe på at alle er der de skal være, sier Strøm.

– Vi har veldig sjelden slåsskamper. At det har vært tre episoder det siste året tror jeg er tilfeldig, sier Stine Strøm.

LES OGSÅ: Ungdom betaler for å slippe unna juling

Fakta skolevold Råholt

  • I 2017 har Råholt ungdomsskole hatt tre alvorlige voldshendelser. 
  • En av hendelsene skjedde i februar, mens de to andre fant sted i august i september. 
  • I alle tre tilfellene har volden blitt filmet og lagt ut i sosiale medier. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no