20. okt
GODKJENT: – Ladderudsletta (i bakgrunnen) er blant områdene som ble godkjent til boligbygging i 2015. Nå sier Fylkesmannen plutselig nei, påpeker varaordfører Einar Madsen (Ap).
 
– Fylkesmannen sier nei til det som han godkjente i 2015
Fylkesmannen har kommet med flere innsigelser til kommunedelplanen for Råholt. Det misliker varaordfører Einar Madsen (Ap).

Publisert: 07.des.2017 06:00
Oppdatert: 05.des.2017 19:48

– De byggeområdene som Fylkesmannen nå sier nei til, ble godkjent av samme instans for to og et halvt år siden, påpeker Madsen.

JA OG NEI TIL SAMME SAK

– Den 10. mars 2015 vedtok kommunestyret kommuneplanen for Eidsvoll, og den ble godkjent av Fylkesmannen. I den planen ligger de boligområdene som Fylkesmannen nå fremmer innsigelse til, opplyser Madsen.

– Riktig nok frarådet Fylkesmannen at vi skulle legge ut boligområde på Ladderud og Tyskerud, men han kom ikke med innsigelse. Manerud/Hjera og Bekkedal sa han ingen ting om, men nå kommer innsigelsene, påpeker han.

FYLKESKOMMUNAL INNSIGELSE

Akershus fylkeskommune derimot kom opprinnelig med innsigelser til Bekkedal/Tyskerud-området, men den ble trukket under mekling.

Dermed opererer den godkjente kommuneplanen med boligområder som Fylkesmannen nå likevel ikke vil tillate bebygd.

– VERST FOR UTBYGGERNE

– Fylkesmannen burde gå i seg sjøl når han først godkjenner og så underkjenner og sier at vi må forholde oss til gjeldende planer, sier Madsen.

– Det er verst som dem som har planlagt å bygge ut disse områdene. De har brukt store summer på å utvikle planene. De måtte være temmelig sikre på å få byggetillatelser når områdene ligger inn i kommuneplanen. Noen bedre garanti kan man vel ikke få, sier Madsen.

– Jeg blir oppgitt. Nå skal vi skrive et omfattende brev til Fylkesmannen, sier varaordføreren.

– OVERSTYRING

Madsen mener Fylkesmannen blander seg altfor mye opp i lokalpolitikken.

– Jeg skjønner myndighetens tilsynsrolle, men dette er overstyring. Dette kan vi ikke forholde oss til. Vi må kunne kreve at Fylkesmannen kjenner kommunene bedre enn dette gir uttrykk for, sier Einar Madsen.

FLYSTØY

Varaordføreren er også oppgitt over andre innspill som forrykker kommunens planer for vekst og utvikling.

– Nå er det kommet nye flystøysoner som omfatter nesten hele sørbygd.

– Det er sannelig ikke lett å være lokalpolitiker, sukker han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no