19. jul
REAGERER: Frps gruppeleder Finn Terje Tønnessen reagerer på brakkeriggen med 32 soveplasser som har kommet opp i Finstadvegen 8 i Dal sentrum (til høyre i bildet).
 
– Skulle vært oppe politisk
Frps Finn Terje Tønnessen og flere politikere er kritiske til at brakkeriggen på Dal ble satt opp uten at saken hadde vært oppe til politisk behandling.

Publisert: 28.jul.2017 12:00
Oppdatert: 27.jul.2017 10:52

– Dette er Dal sentrum. Vi kan ikke ha det sånn der. Dette er jeg kritisk til. I et sentrum må vi kunne forvente at det legges opp til annen type utvikling enn dette, sier Tønnessen, Frps gruppeleder i Eidsvoll.

EUB har tidligere omtalt brakkeriggen i Finstadvegen 8 på Dal – der Øvre Romerike Eiendomsutvikling AS har fått tillatelse til å sette opp to innkvarteringsbrakker med 16 soveplasser i hver – for to år. Tillatelsen er gitt av administrasjonen i Eidsvoll kommune. Saken har aldri vært oppe til politisk behandling.

Tar opp rutinene politisk

– Dispensasjonssaker av denne størrelsen og karakteren må alltid opp til politisk behandling. Det har ikke skjedd her, og det er kritikkverdig. Beslutningen om å gi tillatelsen er feil. Her sier man ja til å sette opp en brakkerigg for arbeidere som skal jobbe i området, uten å spesifisere dette nærmere, sier Tønnessen og varsler at det vil bli etterspill.

– Som folkevalgte må vi være sikre på at slike saker alltid kommer til oss for gjennomgang, meningsutveksling og vedtak, sier han. Aps Olav Resaland, leder av hovedutvalg for næring, plan og miljø, er også overrasket.

– Når jeg ser tomteområdet, overrasker det meg at vi ikke har fått den til behandling i utvalget. Det overrasker meg også at Statens vegvesen har sagt ja til brakkeriggen med 32 soveplasser helt inntil en trafikkert veistrekning, hvor det er uoversiktlig, sier han.

– Enkel og kurant sak

Kommunens bygningssjef Na Stephansen hevder kommunestyret – i delegeringsreglementet – har delegert sin myndighet til rådmannen for avgjørelser, blant annet i kurante saker som ikke er av prinsipiell betydning.

– To boligbrakker som plasseres midlertidig i to år på en eiendom avsatt til boligformål i kommuneplanen anses som en enkel, kurant sak, og kan derfor behandles administrativt, sier hun.

Daglig leder Rune Bleivik Olsen i Øvre Romerike Eiendomsutvikling sier dette om brakkeriggen:

– Det vil bo arbeidere som holder til i området der. Bygget vil også få ny fasade. Det er litt tidlig å gå ut og mene sterke ting om hvordan dette vil bli. Vi har leid ut slike boenheter til svensker, dansker, nordmenn, litauere, estlendere og latviere i fire år, og det har ikke vært tendenser til noen problemer. Dette er et midlertidig tiltak på eiendommen. Planen er å utvikle den og det vil bli lagt fram et planforslag til politisk behandling, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no