25. jun
Politiførstebetjent og hovedtillitsvalgt Vidar Aasvangen ved Nes lensmannskontor (snart under lensmannskontoret i Eidsvoll) sier en stor grad av usikkerhet preger organisasjonen.
 
Reformen gjør mange usikre på jobbframtida: – Stor usikkerhet blant politiansatte
Mange politiansatte lurer på hvor de skal jobbe og hvem de får som sjef når politireformen er rullet ut.

Publisert: 29.sep.2017 06:00
Oppdatert: 29.sep.2017 08:19

Først var det usikkerhet rundt politiets framtidige lokasjoner. Nå er dette klarlagt og da dukker det opp nye spørsmål. Flere politiansatte EUB har snakket med beskriver en økende grad av usikkerhet i organisasjonen.

– Nå er det stor usikkerhet blant politiansatte. Folk vet ikke hvor de havner, og de vet heller ikke hvem de får som sjef. Lokasjonene er bestemt, men ellers er det mye vi ikke vet, sier Vidar Aasvangen. Han er politiførstebetjent og hovedtillitsvalgt ved Nes lensmannskontor som etter politireformen vil ligge under tjenesteenheten Eidsvoll og Hurdal.

LES OGSÅ: Ber Stortinget sikre videre drift av lensmannskontoret

Ansatte søker stillinger

I disse dager blir alle de politiansatte kartlagt og vurdert. En ny kabal skal legges. På Øvre Romerike står også flere spørsmål ubesvarte. Morten Huse (Ullensaker) og Bjørn Hoff (Nannestad og Gjerdrum) er lensmenn ved hvert sitt kontor i dag. Det er ikke avklart hvem som skal lede den nye og sammenslåtte enheten på Jessheim. I Eidsvoll og Hurdal er Jan Vidar Karlsen lensmann. Opprinnelig hadde Karl-Vidar Solberg denne stillingen. Inntil han i mai i 2015 ble beordret til en prosjektstilling i departementet for å jobbe med politireformen. I forbindelse med politireformen blir Nes lensmannskontor underlagt denne enheten. Mange lurer naturlig nok på hvem som blir leder.

– Heldigvis er det ingen som mister jobben, men vi vet allerede at flere stillinger vil forsvinne. Vi som mellomledere ser for eksempel ikke igjen stillingen vår på noe organisasjonskart. Vi har hørt at de skal snevre inn på antallet ledere. Det vil bli vanskeligere å få lederstillinger og dermed vil det bli stor kamp om de stillingene som lyses ut, sier han.

LES OGSÅ: Trygghet er mer enn låste dører

– Hvilke konsekvenser har usikkerheten for de politiansatte?

– Den har ført til at folk er sin egen lykkes smed. De søker seg fortløpende til stillinger som lyses ut for å styre sin egen framtid og være trygge på hvilke arbeidsoppgaver de får, sier Aasvangen til EUB. – Folk er svært usikre. Reformprosessene tar tid, men når det først skjer noe går det fort. Mange lurer naturligvis også på hvem sjefen blir. All informasjon er god informasjon. Mangelen på det skaper usikkerhet og det er ikke bra for organisasjonen vår. Flere enn tidligere er på arbeidssøking for å sikre seg en jobb de i hvert fall vet hva de gjør i, sier Hans-Kristian Ek, leder av Politiets Fellesforbund Region Øst.

Noen mål for politireformen

  • Et mer tilgjengelig og tilstedeværende politi med god lokal forankring og samhandling.
  • Et mer enhetlig polTrygghet er mer enn låste døreriti som leverer likere polititjenester med bedre kvalitet over hele landet.
  • Et politi med mer målrettet innsats på forebygging, etterforsking og beredskap.
  • Et politi som skaper bedre resultater i en kultur preget av åpenhet og tillit, gjennom god ledelse og aktivt medarbeiderskap. 
 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Viktig arbeid: Politimester Jon Steven Hasseldal i Øst Politidistrikt har en viktig jobb med å få rullet ut og gjennomført politireformen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no