24. apr
 
– Svært utfordrende å få til å gå i pluss
ULLENSAKER. Kommunaldirektør Inger Kronen Tveranger legger ikke skjul på at det vil være krevende å få et nytt svømmeanlegg til å gå i pluss.

Publisert: 30.mai.2017 11:00
Oppdatert: 30.mai.2017 11:11

Alle politikerne i hovedutvalgene ble mandag ettermiddag samlet for å få den samme informasjonen om svømmehall-prosjektet. Inger Kronen Tveranger, konstituert kommunaldirektør, sa at det er sjelden å samle alle hovedutvalgene til et slikt møte, men at svømmehall-saken har skapt så mye oppmerksomhet og engasjement at administrasjonen ønsket å gjøre det.

– Det er svært utfordrende å få et basseng til å gå i pluss. Endelige tall får vi først når anlegget har vært i drift i noen år, sa hun til politikerne.

– Vi har fått i oppdrag å lage et svømmehallprosjekt og ikke et badeland. Fokuset har vært på folkehelse og svømmeopplæring i skolen. Det er lagt opp til 400 samtidige besøkende, og det er ganske mange, sa hun.

Det betyr at det legges opp til at det kan utføres flere aktiviteter samtidig.

– Det har også vært viktig med tanke på utformingen, sa hun.

FÅR IGJEN 100 MILLIONER

Slik anlegget er planlagt er det beregnet at kommunen får tilbake 50 millioner i spillemidler og 58 millioner i momskompensasjon.

– Vi har god kontroll på investeringskostnaden, vi har god oversikt over det. Når det gjelder forhold som kan påvirke driftsinntektene og driftskostnadene er det mange variabler som kan påvirke det. Vi har rapporter som sier noe om besøkstall og estimater på inntekter og kostnader, men vi ønsker å bruke mer tid på å klargjøre disse tallene slik at vi blir mer sikre, sa kommunaldirektøren.

– Skolesvømming vil ikke generere inntekter, det vil heller ikke idrettslagene. Helseaktiviteter i kommunal regi sjenerer ikke inntekter, heller ikke mannskaper i kommunen som trenger trening. Spørsmålet er hvor mye som er igjen til betalende besøkende, sa hun.

– Et annet spørsmål er nivået på skolesvømmingen. Hvor mye svømmeopplæring må vi ha plass til? Det er det sentralt å få mer nøyaktige svar på, sa hun.

VIL HA ANLEGGET BYGGET

Leder i brukergruppa for svømmehallprosjektet, Øystein Syrris, sa at gruppa ønsker å få bygget anlegget så raskt som mulig. Han var også opptatt av at eksisterende anlegg ikke må legges ned.

– Et nytt anlegg må være i tillegg til og ikke i stedet for de eksisterende anleggene, sa Øystein Syrris.

– Det presenterte anlegget ser ut til å tilfredsstille de behovene vi har. Et basseng på 25X21 meter er stort, og det andre i Norge. Det gir oss ti treningsbaner og åtte konkurransebaner, men det er treningskapasiteten som er i fokus for oss, sa Syrris.

Han var også godt fornøyd med at det er tatt inn et separat stup-basseng i prosjektet, og ikke stupetårn over hovedbassenget.

– Det ville begrenset mulighetene betraktelig, sa han.

– Prosjektet må bygges i henhold til gjeldende framdriftsplan. La oss gjennomføre dette, sa han.

 
SAMLET. Alle hovedutvalgene ble samlet til felles møte om den planlagte nye svømmehallen på Jessheim mandag kveld.
FÅR MYE SKRYT. Svømmehallprosjektet på Jessheim får mye skryt for sin arkitektur. Nå er det opp til politikerne å bestemme om byggingen kan starte. (Illustrasjon: Vindveggen Arkitektur)
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no