19. jul
 
Frp beroliger de som måtte tvile: – Svømmehall kommer
JESSHEIM. Frp sier fortsatt ja til ny svømmehall til nær 300 millioner i 2021, men etterspør kostnadskalkyle på driften og vil se på hvordan de øvrige svømmeflatene i kommunen skal videreføres.

Publisert: 04.apr.2017 06:00
Oppdatert: 04.apr.2017 06:53

«Gysa» er det foreløpige navnet på det nye svømmeanlegget på Gystadmarka på Jessheim. Tidsplanen er fulgt foreløpig, og vedtatt investeringsramme er på 292 millioner kroner. Ryktene har likevel begynt å svirre om at Frp kanskje ikke har vært like positive og giret på prosjektet som samarbeidspartiet Høyre. Konfrontert med disse ryktene svarer Frps gruppeleder Ståle Lien Hansen følgende:

– Vi skal ha et svømmeanlegg, og vi i Frp forholder oss til det som er vedtatt. Vi er ikke lunkne eller tilbakeholdne til svømmehallen, men vi vil gjerne se kalkylene for driftskostnadene og hva vi lander på. Når vi får dette må vi se på om vi skal beholde alle de øvrige svømmeflatene i kommunen eller eventuelt om det er lurt å legge ned noen. Dette må også vurderes opp mot hva det vil koste å renovere flere av de andre for å beholde og drifte dem, sier Lien Hansen.

Spente i Høyre

EUB vet at personer i Høyre også har lurt på hva som skjer i Frp og om noen i partiet har endret syn på svømmehallprosjektet.

– Det har vært og er mye fokus på svømmeopplæring i den nye svømmehallen. Fem av flatene skal i teorien kunne brukes til dette formålet. Vi er selvsagt opptatt av dette, men vi vil også ha andre fasiliteter som gjør at du trekker så mye publikum og badegjester som mulig til anlegget. Dette vil dra opp inntektene, og vil naturligvis være viktig for hele anlegget, sier Lien Hansen.

Barnesklie og badstue

Han benytter samtidig anledningen til å skryte av arbeidet som er lagt ned i prosjektgruppen. Hittil ser det ut til at svømmehallen vil inneholde følgende:

  • Ett hovedbasseng på 25x21 meter.
  • To opplæringsbasseng (varmtvann).
  • Separat stup på 1, 3 og 5 meter.
  • Ett aktivitetsbasseng (varmtvann med mulighet for opplæring).
  • Garderobekapasitet på cirka 400 personer.
  • Barnebasseng (varmtvann).
  • Badstue.
  • Plass for barnesklie.

Dette er blitt til gjennom interesseanalyse og brukermøter. Samlet bruttoareal i anlegget vil være på cirka 6.300 kvadratmeter.

– Ullensaker har ambisiøse investeringsbudsjetter i årene framover. Ingen fare for at dette kan gå på bekostning av svømmehallen?

– Målet er å opprettholde driftsnivået i dag, og holde oss innenfor rammene vi har satt i investeringsbudsjettet. Da skal dette gå fint, sier Ståle Lien Hansen.

LES OGSÅ: De vil utsette svømmehallbygging til 2019 og bruke pengene på eldreomsorg

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no