17. jul
Savner bedre lys: Erling Olav Hansen er synshemmet. Her er han ved informasjonstavlen på Jessheim stasjon. Han savner bedre belysning på informasjonstavlen.
 
– Synshemmede ser ikke rutetidene
Erling Olav Hansen og flere synshemmede klarer ikke å lese informasjonstavlen på Jessheim stasjon. Nå lover Ruter å utbedre raskt, slik at de blir mer opplyste og mer brukervennlige for alle.

Publisert: 14.des.2017 19:00
Oppdatert: 14.des.2017 19:41

Erling Olav Hansen er synshemmet. Han liker å bruke kollektivtransport, og skulle gjerne sjekket når neste buss går. Informasjonstavlen på Jessheim stasjon er fin.

– Det er bare et lite, men viktig problem. Den er ikke lesbar for oss synshemmede. Det er mange andre som også sliter med å lese rutetidene siden skriften er så liten og tavlene er så lite opplyste, sier Hansen.

Gjennomførte flere tiltak

Han legger til at dette ikke bare er et problem på Jessheim stasjon.

– Jeg vet at det er slik flere steder også. Håpet er at denne oppfordringen når fram til Ruter og at de gjør noe med disse utfordringene, sier Hansen, som mener det er ekstra viktig at informasjonen er god på kollektivsteder som Jessheim stasjon.

– Dette er med på å gjøre at flere velger å kjøre kollektivt. Dersom belysningen er dårlig kommer ikke informasjonen fram. Da kan det fort bli til at synshemmede og andre dropper å bruke tilbudene som finnes. Storsamfunnet ønsker jo at flest mulig skal kjøre kollektivt. Derfor er det viktig at alle forhold er best mulig tilrettelagt for alle samfunnsgrupper. Det er jeg sikker på at Ruter også er opptatt av. Jeg er helt sikker på at de kommer til å prioritere arbeidet med dette i fortsettelsen, sier Erling Olav Hansen til EUB.

I Ruter er de klar over problemstillingen. Pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter opplyser at det er gjennomført flere tiltak i forbindelse med ruteendringen 8. oktober.

– Trafikkinformasjon i form av stoppestedstabeller er nå samlet i et felles orienteringspunkt ved Taxibua. På plattform er det nå kontrastmarkerte plattformnummer på lyktestolpene i stedet for de gamle grønne søylene. Tanken bak tiltakene er at man nå kan orientere seg om hele tilbudet ved orienteringspunktet før man tar seg til riktig plattform, sier Dahl Johansen.

Han lover at det også vil bli utført snarlige tiltak på informasjonstavlen ved taxibua, slik som Erling Olav Hansen etterspør. Dette er noe Ruter prioriterer høyt å få gjort noe med.

Lover rask utbedring

Det forsikrer pressevakten.

– Dette skal bli bakbelyst og lettere tilgjengelig. Det har vært noen utfordringer med å få fram strøm til dette orienteringspunktet, men det er ventet å være på plass om kort tid, sier Dahl Johansen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no