14. nov
TAKKER: 21. april i år døde Kari Ellen Bleivik. Sønnen Rune Olsen og svigerdatteren Inger Karin Grytås Olsen takker hjemmesykepleien i Eidsvoll for omsorg til både den syke og de pårørende.
 
– Takker hjemmesykepleien som ga omsorg til oss alle
21. april døde Kari Ellen Bleivik (71) hjemme i sin egen seng i huset på Dal. Nå takker familien hjemmesykepleien i Eidsvoll for at hun fikk en verdig avslutning på livet og for den omsorgen de viste.

Publisert: 30.aug.2018 17:00
Oppdatert: 30.aug.2018 20:25

Ennå sitter det en stor sorg i Kari Ellens sønn, Rune Olsen, og svigerdatteren, Inger Karin Grytås Olsen. De må stadig tørke tårene, men oppi det hele føler de også en stor takknemlighet overfor hjemmesykepleien i Eidsvoll kommune.

NYRESVIKT

I ett år før hun døde, led Kari Ellen av nyresvikt. Hjemmesykepleien gjorde det mulig for henne å få dialyse hjemme. De kom hjem til henne om kvelden og koblet henne til maskinen og de kom tilbake om morgenen for å koble henne fra.

– Skulle det oppstå noe utover det, var det bare å ta kontakt med dem, forteller svigerdatteren.

Men det gikk nedover med Kari Ellen. Stadig nye ting kom på. Hun var ut og inn på Ahus, men hadde alltid pleierne som ventet på henne da hun kom hjem igjen.

– Mamma var på Ahus, men ville hjem. Det var i april. Hun kom hjem tirsdag 17. april og døde lørdag 21. Hun, og hjemmesykepleien, forsto nok hvilken veg det gikk. Men det skjønte ikke vi, sier sønnen Rune.

– HELT FANTASTISKE

De to forteller om omsorg, god informasjon, profesjonalitet og faglig dyktighet gjennom det siste året Kari Ellen fikk hjemme.

– De forberedte oss og henne på hva som ventet. Når hun viste tegn til angst eller smerte, fikk hun beroligende og smertestillende. De holdt henne i hånden og snakket beroligende. I 48 sammenhengende timer byttet de to fra hjemmesykepleien på med å sitte ved senga hennes. Når vi ble for slitne, ble vi beordret i seng. De så ikke bare hennes behov, men også våre. Hjemmesykepleien sitter inne med store kunnskaper og vet hva de skal gjøre til enhver tid. Det er bare når det svikter, at vi får høre det i media. Derfor er det ekstra viktig for oss å få takke dem og la dem få vite at vi setter pris på hva de gjorde for oss og mor, sier Rune.

HJELPEMIDLER

De to forteller at det ble skaffet til veie alle de hjelpemidler som trengtes for at Kari Ellen skulle få tilbringe sine siste dager hjemme.

– Mor hadde behov for en spesialseng som det var lang ventetid på å få. Hjemmesykepleien ordnet det. Før vi fikk sukk for oss kom de med sykesenga på døra. Vi er så takknemlige for at som ble gjort for henne, oss og våre to sønner. Takk, sier Rune og Inger Karin.

GLAD FOR ROSEN

Anne-Kristin Holm er leder for hjemmebaserte tjenester i Eidsvoll kommune. Hun er glad over rosen de ansatte her får.

– Jeg vet at i dette tilfellet ble det satt inn to ekstravakter ei helg for å ivareta den syke og hennes pårørende. Vi flyttet på vaktene slik at det ble mulig, sier Anne Kristine Holm.

– De ansatte strekker seg så langt de kan, sier hun.

OMSORG

Holm er også glad over at de ansatte får ros for at de viser omsorg for også de pårørende.

– Vi jobber for å ivareta omsorgen også for de pårørende i en slik vanskelig og vond situasjon, sier hun.

Hun forteller at de ansatte er flinke til å ivareta hverandre i slike psykisk tunge situasjoner, og at om det blir for tungt, så hentes det inn faghjelp utenfra.

Totalt sett har hjemmebaserte tjenester rundt 600 brukere.

LES OGSÅ: Ida vil leve av å gi omsorg

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no