20. nov
Skadet og forslått: Gisle Mølmen Sellevik tok opp kampen med tyvene. Nå blir han liggende på Ahus til torsdag med en punktert lunge.
 
Innbruddet på Hagalykkja: – Trodde tyvene hadde tatt datteren vår
Familiefaren Gisle Mølmen Sellevik bråvåknet av tyver i huset og trodde de hadde tatt datteren Petronelle (3). Sekunder senere ble han angrepet med skrutrekker. – Akkurat nå er jeg bare glad for å være i live, sier han.

Publisert: 30.jan.2018 21:00
Oppdatert: 02.feb.2018 11:11

Han er fortsatt i sjokk når EUB treffer ham på Ahus etter den grufulle opplevelsen i familiens hjem på Hagalykkja i Eidsvoll.

– Jeg våknet av lyder i huset. Først trodde jeg det var datteren vår som hadde våknet. Da jeg ikke så henne i sengen sin lurte jeg på hvor hun var. Sekunder senere fikk jeg øye på en fremmed kvinne i gangen, og like etter så jeg en fremmed mann med Macen vår under armen. Da var gode råd dyre. Jeg var sikker på at de hadde tatt Petronelle, sier Gisle Mølmen Sellevik.

Han ville ikke slippe tyvene ut med familiens gjenstander. I stedet konfronterte han mannen som var i ferd med å stikke av med Macen.

– Svært ubehagelig

– Der og da visste jeg ikke om de hadde tatt datteren vår og jeg ville naturligvis ikke slippe dem av gårde sånn helt uten videre, sier Gisle til EUB.

Det ble nærkontakt og et basketak mellom ham og den mannlige tyven. Det endte med at en dør ble knust – og Gisle ble påført to stikkskader med en skrutrekker som den ubudne gjesten hadde.

– I starten virket ikke skadene særlig alvorlig. Det var nok fordi jeg hadde såpass mye adrenalin i kroppen. Smertene kom mer og mer, og til slutt var det helt uutholdelig. Jeg har aldri hatt så vondt i hele mitt liv, sier han.

Den gravide kona Siri våknet av et brak i huset da døra ble knust. Hun sto raskt opp og ringte politiet, som kom raskt til stedet. Både hunder og helikopter lette etter tyvene som etter hvert ble funnet i nærheten. Familien Mølmen Sellevik fikk alle eiendelene tilbake noen minutter senere.

Måtte droppe ultralyden

– Det er svært ubehagelig å tenke på at det har vært ubudne gjester inne i huset vårt. Samtidig er jeg glad og lettet over at de har blitt tatt og at vi har fått tilbake alle eiendelene de tok, sier Siri Mølmen Sellevik.

Gisle er glad for å være i live, men skulle også gjerne vært med på parets ultralyd på Jessheim tirsdag. I stedet måtte han være på Ahus – der han blir til torsdag med punktert lunge.

– Gjerningspersonene sitter fortsatt i avhør. Det er en fortløpende vurdering med varetektsfengsling, sier politioverbetjent Espen Sandvold ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor til EUB tirsdag ettermiddag.

Han sier gjerningspersonene ble pågrepet etter to timer etter sporsøk med hund og at begge var ruset på narkotika.

 
Venter barn: Gisle og Siri venter et barn til.Foto: Privat
Alvorlig: Gisle hadde store smerter etter sammenstøtet med tyven.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no