21. nov
Valgt: John-Erik Vika er valgt til Sps ordførerkandidat ved lokalvalget neste høst. Terje Teslo (leder av nominasjonskomiteen) og Dag Erland Opsahl (lokallagsleder) håper Vika får fortsette i ordførerstolen.
 
Vika stiller som ordførerkandidat: – Tror vi kan unngå eiendomsskatt
Mens Ap, Høyre og Frp satser på nye toppkandidater, stiller ordfører John-Erik Vika (Sp) til gjenvalg etter noen runder i tenkeboksen.

Publisert: 14.aug.2018 06:00
Oppdatert: 13.aug.2018 15:05

– Jeg stortrives i ordførerjobben, og har bestemt meg for å stille som kandidat ved neste valg også, sier Vika til EUB.

Han har brukt sommeren på å ta avgjørelsen. Valget sto mellom å gå tilbake til politijobben eller å på ny stille som ordførerkandidat. For kort tid siden ga han valgkomiteen sitt ja.

– Dermed var valget enkelt for oss. Vi innstilte Vika som kandidat, og han ble enstemmig valgt på vårt nominasjonsmøte, sier Terje Teslo, leder av Sps nominasjonskomité i Eidsvoll.

Flere kandidater klare

Teslo mener Vika har gjort en formidabel jobb som ordfører.

– Han er godt likt i alle lag, og vi håper han kan få fortsette som ordfører etter valget neste høst. Men da hjelper det ikke bare med slengere. Vi er også avhengige av partistemmer for å være sikre, sier Teslo.

Flere partier har nå valgt sine toppkandidater til neste års kommunevalg. Ap satser på Hege Svendsen, mens Høyre har plukket ut Christoffer Nyborg. Frp tar sin beslutning i første halvdel av september, men det er klart at det blir en annen toppkandidat enn Finn Terje Tønnessen.

– Vi skal intervjue to-tre aktuelle kandidater i disse dager, sier Tønnessen til EUB.

Krevende periode

John-Erik Vika beskriver seg selv som mer ombudsmann enn politiker i rollen som ordfører.

– Jeg har vært en ombudsmann for kommunestyret, hatt den rollen og utført oppgavene som kommunestyret har pålagt meg, sier Vika.

– Hva blir de viktigste sakene i valgkampen?

– Kommuneøkonomien vil stå helt sentralt. Vi står i valget mellom eiendomsskatt eller ytterligere kraftige nedskjæringer. Vi er også avhengige av hvilke bevilgninger vi får fra staten. Vi har store økonomiske utfordringer, og vi skal ta noen store avgjørelser både her i Sundet og på Råholt. Dette er tungt og politisk belastende for den enkelte, sier Vika.

– Blir det eiendomsskatt i Eidsvoll?

– Jeg tror vi kan unngå det. Men denne høsten blir svært avgjørende. Vi får en kraftig tegning da på hvordan det kommer til å bli. Vi ønsker å finne løsninger, men vil ikke la det gå utover helsa til folk, sier Vika. Sp-leder Dag Erland Opsahl mener den som eventuelt skal overta ordførervervet i Eidsvoll får en utfordrende oppgave.

– Det blir omtrent som å hoppe etter Wirkola, sier han.

Svaret på hvem som vinner valget får vi neste høst.

Lokalvalget i 2019

Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019 er et lokalvalg i Norge 9. september 2019.

Ved valget skal det velges representanter til alle fylkesting og kommunestyrer i Norge.

I Eidsvoll har Høyre og Ap, i tillegg til Sp, valgt sine ordførerkandidater til valget.

Ap satser på Hege Svendsen, mens Høyre satser på Christoffer Nyborg.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no