25. jun
AKSJONSLEDER. Marit Sophie Egge.
 
- Uhelbredelig brystkreft er et tabubelagt tema
OSLO. - Brystkreft med spredning er et viktig og forsømt tema som i år sette på dagsorden i Rosa sløyfe-aksjonen, sier aksjonslederen.

Publisert: 13.okt.2014 09:25
Oppdatert: 27.jan.2017 12:29

- Med den gode overlevelsesstatistikken vi har sett de senere årene, er det lett å glemme de som havner på feil side av statistikken og ikke kan helbredes. I år retter vi oppmerksomheten mot dem som har fått en av livets mest ubarmhjertige beskjeder, at de ikke kan bli friske, sier aksjonsleder Marit Sophie Egge.
Tallene viser at 90 prosent av brystkreftrammede lever etter fem år, men en av fire kvinner kommer til å dø av sykdommen. De har brystkreft med spredning til andre organer, og for dem vil behandling ha som mål å begrense sykdommen, lindre smerter og forlenge livet.
Egge erkjenner at spredning er et tabubelagt området.
- Brystkreftrammede frykter spredning, og vil helst ikke forholde seg til spredningsrisikoen. Det ubehagelige vil man gjerne ikke snakke om. Det resulterer i at de som har uhelbredelig kreft kan bli veldig ensomme i sin sykdom, og de følelsesmessige sidene blir tunge å bære. Det har vært en modningsprosess å våge å ta opp et så alvorlig tema. Vi håper at årets fokus på denne gruppa som lever med spredning vil være med på å bygge ned tauber, bidra til mer åpenhet og gjøre situasjonen deres lettere, sier aksjonsleder Marit Sophie Egge.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no