20. apr
Savner informasjon: Lederen av Hurdal båt- og snekkeforening, Thomas Sørlien, kunne godt tenkt seg mer informasjon rundt endringene i Hurdalssjøen. – Vi har ikke fått noe beskjed om at vannstanden skulle endres. Litt informasjon om hvorfor, kunne vært på sin plass. Vi må jo bare tilpasse oss situasjonen, sier han, og viser blant annet til at foreningens brygger må flyttes utover dersom vannstanden blir permanent lavere.
 
– Vær oppmerksom
Båtforeningene i området rundt Hurdalssjøen mener det er grunn til å vise ekstra aktsomhet etter at vannstanden har blitt lavere.

Publisert: 30.jul.2017 18:00
Oppdatert: 31.jul.2017 17:12

– Jeg har blitt overraska et par ganger når jeg har kommet til steder jeg ikke lenger kan kjøre, og har selv subba borti bunnen med båten, sier Thomas Sørlien, leder i Hurdal båt- og snekkeforening.

Etter at vannstanden i Hurdalssjøen ble senket fra 176 m.o.h til 175,5 har flere merket seg at nye skjær har kommet fram og at områder har blitt grunnere.

– Det er jo dette vi først merker det på, i tillegg til at det er vanskeligere å legge til ved enkelte brygger, sier Sørlien, og legger til at lavere vannstand på den positive siden fører til at flere strender kommer fram.

Ingen alvorlige hendelser

Båtforeningslederen har ikke hørt om alvorlige hendelser som følge av den endrede vannstanden, men mener folk som ferdes på Hurdalssjøen bør være ekstra oppmerksomme.

– Man bør alltid vise aktsomhet, men det er ikke dumt å være litt ekstra oppmerksom nå når forholdene i sjøen har endret seg, sier han.

Også lederne for Tangen og Andelva båtforeninger har merket seg endringene.

– Vi ser jo det på steiner og skjær som stikker opp. Vi kan godt si at vi ønsker oss mer vann, samtidig vet man at vannstanden er innenfor reguleringene, sier Øivind Larald, leder i Andelva båtforening.

– Jeg har fått kommentarer fra medlemmer om mindre vann. Vi som ferdes på sjøen ønsker oss stabile forhold. Det kan fort bli farefulle situasjoner når nye skjær lurer under overflata, påpeker Kai Hermansen, leder i Tangen båtforening.

Delte meninger

Etter at EUB skrev om eierne av Bogen brygge og endringene i vannstanden, har det kommet flere henvendelser til redaksjonen. Ingen av personene ønsker å stå fram, men mener det er viktig at flere sider kommer til uttrykk.

– Det finnes positive sider ved at vannstanden blir lavere også, sier én, og viser til at flere strender, som de siste årene har vært skjult under vannflaten, nå har kommet fram igjen.

– Spesielt for små barn er jo dette fint, mener en annen.

For andre igjen, blant annet mennesker med nedsatt funksjonsevne, betyr lavere vannstand at det blir vanskeligere å benytte seg av de tilrettelagte bryggene rundt Hurdalssjøen.

LES OGSÅ: Utmerket kvalitet på vannet

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Endringer: Også bryggene til Hurdal båt- og snekkeforening påvirkes av den endrede vannstanden.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no