17. sep
GLADHISTORIE. Generalsekretær og fagsjef, Hans Torvald Haugo, i Norges Optikerforbund gleder seg stort over historien til Signe Linnea Vangen Gustafsson (8).
 
– Vær oppmerksommepå tegn til dårlig syn hos barna
ØVRE ROMERIKE. Optikerforbundet gleder seg stort over forvandlingen til Signe Linnea (8).

Publisert: 07.mar.2017 16:45
Oppdatert: 08.mar.2017 10:40

– Vi synes det er flott at en ung jente som har livet foran seg er kvitt plagsom hodepine og i stedet opplever skole og læring som noe positivt. Det kommer stadig mer forskning som viser nytteverdien av synstrening som et hjelpemiddel for barn, unge og voksne med ulike typer samsynsproblemer – ofte i kombinasjon med korreksjon, sier Hans Torvald Haugo, generalsekretær og fagsjef i Norges Optikerforbund. 4-årskontrollen er designet for å plukke opp de barna med de største og mest alvorlige synsproblemene.

– Men hvis vi snakker om mindre alvorlige synsproblemer, som kan gi pedagogiske og sosiale utfordringer, så er dette i dag i stor grad et ansvar lagt på foreldrene. Og med et stadig mer visuelt samfunn, vil det trolig være flere barn enn tidligere som møter utfordringer i skolehverdagen. Derfor har vi i ulike sammenheng oppfordret foreldrene til å være oppmerksomme på typiske tegn til dårlig syn hos sine barn, og å få undersøkt synet til barnet hvis det er grunn til mistanke. Godt syn sørger for en bedre læresituasjon, noe som igjen kan være med å forebygge skoletapere. Forskning ser nå på sammenhengen mellom syn og skoleprestasjon, sier Haugo.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no